Sakk

2022.05.27. 20:48

Rapport román színekben? - A vasi kötődésű sakkozó visszautasíthatatlan ajánlatot kapott

Sajtóhírek szerint a Haladás VSE és a német Baden-Baden klasszis sakkozója, a Belgrádban élő Rapport Richárd egy szerb származású romániai milliárdostól visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot kapott. Az értesülést a 26 éves sakkozó édesapja is megerősítette.

Vas Népe

A Haladás VSE Belgrádban élő játékosa, Rapport Richárd

Forrás: Cseh Gábor

– A nemrég befejeződött 2022-es Superbet Chess Classic Romania sakkverseny főtámogatója, Sacha Dragic szerb származású milliárdos visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot tett elé, amelynek segítségével lehetősége nyílna arra, hogy az elkövetkező években valós esélye legyen a világbajnoki cím elnyerésére – nyilatkozta Rapport Richárd édesapja, Tamás. – Úgy tudom, Ricsi döntött, és elfogadta az ajánlatát, amely azt is tartalmazza, hogy a jövőben román színekben ül asztalhoz. A Magyar Sakkszövetségben enyhén szólva nem fogadták kitörő örömmel a hírt. 

– A nemzetközi szövetség, a FIDE jelezte számunkra, hogy Ricsi zászlóváltást kezdeményezett. Ilyen esetben az adott szövetségnek kilencven napja van, hogy tiltakozást nyújtson be. Mi feltettünk a FIDE-nek egy rakat kérdést, mivel a zászlóváltás szabályozása elég szabados, nagyvonalú, kértük, hogy értelmezzék a helyzetet – mondta Szabó László, a szövetség elnöke.

 A sakkszövetség később egy közleményt is kiadott, melyben leszögezi: „A Magyar Sakkszövetség határozott célja, hogy Rapport magyar zászló alatt versenyezzen tovább, és a magyar sakknak és szülőhazájának hozzon dicsőséget. Ezért minden tőlünk telhetőt – ahogyan eddig is – meg fogunk tenni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában