Kosárlabda

2022.05.26. 19:01

Szegeden a Falco - A szombathelyiek lezárhatják a párharcot

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének negyedik felvonásán a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely a Szeged vendégeként lép pályára pénteken 19 órakor – ha nyer, akkor lezárja a párharcot.

Tóth Gábor

Somogyi Ádám lendületben – jó helyen van nála a labda

Fotó: Unger Tamás

Eddig egyszerű sorminta alapján „dolgoznak” a csapatok: mindkét gárda megnyerte a hazai meccsét. Az egyik fél három megnyert mec - csig tartó párharca sima hazai Falco-győzelemmel kezdődött (105-86), Szegeden viszont egy küzdelmes mec - csen egyenlített a rivális (80- 74), végül legutóbb, kedden ismét lesöpörte ellenfelét a szombathelyi alakulat (96-74). Ha a Falco nyer Szegeden, akkor lezárja a párharcot – és készülhet az Alba Fehérvár elleni elődöntőre. 

Somogyi Ádám eddig egyenletesen jó teljesítmén - nyel vette ki a részét a párharcból, most is szükség lesz a pontjaira, a gólpasszaira, a jó védekezésére. – Tudtuk, hogy a Szeged ütőképes, veszélyes csapat, amit főleg hazai pályán bizonyít – jelezte Somogyi Ádám, a Falco KC válogatott irányítója. 

– Ellenfelünk jól egy-egyezik, előszeretettel támad rendezetlen védelem ellen, és igen hatékony a palánk alatt, főleg a támadólepattanókat gyűjti hatékonyan – azért kaptunk ki a negyeddöntő második felvonásán Szegeden, mert ezekre a taktikai elemekre nem reagáltunk megfelelően. Ugyanakkor a két hazai meccsünk mutatja, hogy ha azt játsszuk, amit tudunk, amit kell, akkor azért le tudjuk győzni ellenfelünket. Természetesen szeretnénk lezárni a párharcot, nem akarjuk az utolsó, ötödik meccsre hagyni a döntést. De nehéz dolgunk lesz Szegeden. Ellenfelünk minden mindegy alapon, teher nélkül rohamozhat, élvezve a hazai közönség támogatását. Figyelnünk kell a védekezésre, a lepattanózásra, a kizárásokra a palánk alatt, csapatként kell játszanunk, és erős tempót kell diktálni. A szezon során most csapunk össze hetedszer a Szegeddel, sok újat a két csapat már nem tud mutatni a másiknak – ilyenkor számít a mentális, a fizikális állapot és a pillanatnyi forma. Jó csapatunk van, motiváltan, a győzelemért utazunk el Szegedre! – zárta szavait Somogyi Ádám. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában