Duatlonbajnokság

2022.05.03. 17:00

Több érmet is szereztek a kőszegi versenyzők a Balaton partján rendezett országos duatlonbajnokságon

Jól szerepeltek a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzői a Balaton partján rendezett országos duatlonbajnokságon.

Pum András

A korosztályos bajnokcsapat. Balról: Medvegy András, Hóbor Zalán, Hóbor Lehel

Forrás: VN/Hóbor Péter

A gyermekek futamaival kezdődött az első nap. A lányoknál a kőszegiek közül Hóbor Enikő a 16. helyen ért célba. Utána a serdülők futamai következtek – a fiúk futamában voltak érdekeltek az alpokaljaiak, Hóbor Álmos 41. lett. Majd az újonc 1. és újonc 2. korcsoport futamai kezdődtek – ott is a fiúfutamokon indult kőszegi versenyző. Az újonc 1.-es futamban Gurisatti Ádám 9. helyezést ért el. Ezek után az újonc 2. korosztályban Kovács Levente 17. helyen ért célba. Aztán a sprinttáv (5 km futás – 20 km kerékpár – 2,5 km futás) futamaival folytatódott a verseny. Először a női futam rajtolt el – egy futamban a női sprinttávú mezőny. A junior korosztályban Kun Tamara 5. lett, az ifjúsági korcsoportban Kulcsár Amira 6., Stumpf Anna 9. helyen ért célba. Csapatban összevont UP2 (ifjúsági-junior) csapatbajnoki helyezéseket számolnak. 

A kőszegi lányok – Kun Tamara, Kulcsár Amira és Stumpf Anna – harmadik helyezést szereztek. A felnőttek mezőnyében Medvegy Nóra 10., Pillisz Réka 15. helyen ért célba. Ezután a férfi összevont futamban voltak érdekeltek a kőszegiek – Hóbor Zalán junior fiúként képviselte az egyesületet, míg Medvegy András, Hóbor Lehel és Varga Tamás ifiként állt rajthoz. Zalán az olimpiai kerettagokat követő első üldöző bolyban futott, majd tekert, míg az ifi versenyzők a harmadik és negyedik bolyban követték őket. Hóbor Zalán végül junior országos bajnoki ezüstérmet szerzett (az abszolút mezőnyben 9. helyen ért célba). Az ifik mezőnyében Medvegy András 5. helyezést ért el, Hóbor Lehel 9. lett. A fiúk az UP2-es korosztályban magyar bajnoki címet szereztek csapatban – Hóbor Zalán, Medvegy András, Hóbor Lehel állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 

Másnap a mixváltók versenyeivel folytatódott az országos duatlonbajnokság, amelyen három váltóval voltak érdekeltek a kőszegiek. A kisebbek futamában a gyermekváltó (Gurisatti Péter, Hóbor Enikő, Kovács Levente, Kiricsi Flóra) a 10. helyezést szerezte meg. A nagyok futamában az UP2-es korosztályban két kőszegi váltó indult: a Hóbor Zalán, Kun Tamara, Medvegy András, Kulcsár Amira összeállítású csapat ezüstérmet szerzett (az abszolút versenyben harmadik helyen értek célba), míg a Hóbor Lehel, Stumpf Anna, Varga Tamás, Básthy Katalin alkotta váltó az 5. helyen ért célba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában