Kosárlabda

2022.05.26. 20:04

Továbbjutás küszöbén a körmendi alakulat

A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén ismét Oroszlányban lép pályára pénteken 18 órától az Egis Körmend, amely le is zárhatja a párharcot.

Sütő Dániel

Antonisz Konsztantinideszék nagy lehetőség előtt állnak

Forrás: Nemzeti Sport

– Nagyon nagy hibát követünk el, ha azt hisszük, hogy ez a párharc már véget ért – figyelmeztetett Antonisz Konsztantinidesz, az Egis Körmend vezetőedzője a negyeddöntő negyedik találkozója előtt. – Ahhoz, hogy bejussunk az elődöntőbe, szükségünk lesz még egy győzelemre, amit csak úgy vívhatunk ki, ha sokkal jobban játszunk mint az előző három meccsen. Sokkal magasabbra kell emelnünk a teljesítményünket, koncentráltnak és agresszívnek kell lennünk. Minél gyorsabban befejezzük, mondjuk pénteken ezt a párharcot, annál jobb nekünk. 

A tréner elmondta, az első mérkőzést követően a szakmai stáb elbeszélgetett a csapattal és elmagyarázta a játékosoknak, hogy teljesen meg kell változtatniuk az ilyen típusú mérkőzéseken tanúsított mentalitásukat. Antonisz Konsztantinidesz kiemelte azt is, hogy a rájátszás teljesen más kávéház, mint a többi mérkőzés a bajnokságban. Ugyanakkor úgy látja, hogy védekezésben és támadásban is nagyon jó meccseik voltak az utóbbiak.

 – Az idegenbeli találkozókon és különösen az OSE-típusú csapatok ellen a siker kulcsa a ritmus és a védekezés – folytatta a körmendiek mestere. – Ha csapatként irányítani tudjuk a játék ritmusát és védekezésben meg tudjuk állítani az Oroszlány támadásait, akkor van esélyünk befejezni a párharcot. Antonisz Konsztantinidesz arról is szólt, hogy Henry és Mesicek eltiltása mennyiben befolyásolhatja a soron következő összecsapást. – Ez a két játékos nagyon fontos mindkét csapat számára, azonban nem lesz olyan kosaras, aki egyedül eldöntheti a pénteki végeredményt – mondta a tréner. – Persze, kulcsjátékosok a csapatok számára, de a kosárlabda csapatsport, és az egész csapat teljesítményétől függ a siker. A mi oldalunkat figyelembe véve, amit eddig Henrytől kaptunk, azt most a csapattársaknak kell hozzátenniük a közöshöz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában