Hétfőn rajtol a világbajnokság és világkupa

2022.05.13. 08:30

Vasi tekézők az észt világbajnokságon

Hétfőtől vasárnapig Észtországban rendezik az U18-as tekevilágkupát, az U23-as világbajnokságot és a felnőtt-világbajnokságot. Összesen négy játékos képviseli megyénket.

Pum András

Tróbert József, az U18-asok és U23-asok edzője

Fotó: Unger Tamás

Az észtországi Elvában rendezik jövő hétfőn a női és férfi felnőtt, valamint a fiú és lány U23-as világbajnokságot, valamint U18-as világkupát. Csányi Béla, a felnőtt férfiak szövetségi kapitánya – akinek segítője, szövetségi edzője Kiss Zsolt, a Répcelaki SE mestere – kijelölte a hattagú utazókeretet, amelynek tagja a répcelaki Móricz Zoltán is.

 A felnőttválogatott kerete: Kiss Norbert, Brancsek János, Zapletán Zsombor (mindhárom Zengő Alföldi TE), Kakuk Levente, Kozma Gergely (mindkettő Zalaegerszegi TK), Móricz Zoltán (Répcelaki SE). A fiú U18-as és U23-as válogatott év elején kinevezett szövetségi kapitánya, a Szentgotthárd edzője is kijelölte az utazó névsort, melyben Banai István (Sárvári Kinizsi), Gombos Gergely (Balogunyom TK) mellett a korábban zalaegerszegi, ám nyártól szentgotthárdi színekben versenyző Oswald Dániel képviseli megyénket. Rajtuk kívül Borsos Bence (Zalaegerszeg), Iványik Richárd (Zengő Alföldi TE), Juhász Bence (FTC), Németh Máté (Győr), Sziklási Tibor (Köfém) a keret tagja. 

A játékosok közül Oswald indul U18-ban és U23- ban is. Az U23-as lányoknál pedig a Zalaegerszegen játszó, de szentgotthárdi származású László Kata képviseli Vas megyét. A válogatottak vasárnap utaznak Észtországba, a versenyek hétfőn kezdődnek és vasárnapig tartanak. Sok-sok számban osztanak érmeket, egyéniben, sprint számban, tandemben, párosban, tandem mixben. – Különösebb elvárás helyezésben nincs az U18-as és U23-as válogatott játékosaival szemben, lényeg, hogy mindent adjanak ki magukból, mindent tegyenek meg – mondta Tróbert József. – Amennyiben ez sikerül, akkor az eredmények sem maradnak el – és az érmes helyezésekre is jó esély lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában