Női labdarúgás

2022.05.29. 18:41

Vereség a hajrában - A 86. percben dőlt el az MTK–Viktória bronzmérkőzés

A női labdarúgó NB I. bronzcsatájának első mérkőzésén a Haladás-Viktória remekül tartotta magát, de a 86. percben szerzett góllal az MTK nyerte a párharc első felvonását.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

MTK Budapest–HaladásViktória FC 1-0 (0-0). Budapest, BKV Előre stadion, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, bronzmeccs, első találkozó, vezette: Bálint K.

 MTK: Varga – Vas (Stefán 81.), Vajda, Pinczi – Nagy Virág, Taylor (Legendás 81.), Palkovics (Boyle 88.), Bokor, Podolska – Vachter, Milunovic (Magyarics 65.). Edző: Farkas Attila. 

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Horti (Feketevízi 46.), Kovács (Novák 65.) – Koprena, Urbán, Sweatman – Vladulescu, Nagy Vanessza (Kiss-Lantos 70.). Edző: Székely Tibor. Gólszerző: Pinczi (86.). 

A hazaiak jobban kezdték a mérkőzést, a szombathelyiek meglehetősen idegesen futballoztak, elsősorban felívelésekkel próbálkoztak. Nem tudták a saját játékukat játszani, ráadásul a 21. percben egy jogtalan tizenegyeshez jutottak a hazaiak. Vachter Fanni eltolta a labdát Bíró mellett, majd rálépett a játékszerre, a bíró pedig – meglepetésre – büntetőt ítélt. 

A tizenegyest Nagy Virág végezte el, de Bíró bravúrral hárította a lövést. A folytatásban is a kék-fehérek domináltak, a vendégek védekeztek és kontrákkal próbálkoztak – ám ezek veszélytelenek voltak. A szünetben szerkezetet váltott Székely Tibor vezetőedző – ezután valamelyest feljavult a Haladás-Viktória játéka. Az első félidőhöz képest többet volt a labda a vendégeknél és ekkor már sikerült helyzeteket is kidolgozniuk. Az 52. percben Vladulescu húzott el a bal szélen, de középre passzolt labdáját lefülelték a hazaiak. Majd beállt Kiss-Lantos Hanna és a szélvészgyors csatár kis híján ismét nyerőember lett. 

A 71. percben egyedül ugrott ki, de lövését bravúrral védte Varga. Aztán a hajrában eldőlt a mérkőzés. A 86. percben szöglet után a második szándékból középre ívelt labdát Pinczi öt méterről úgy fejelte a hálóba, hogy a labda a kapufát is érintette (1-0). A hátralévő pár percben már nem tudott újítani a szombathelyi együttes. Összességében az MTK többet tett a győzelemért, több helyzetet alakított ki, megérdemelten nyert. A Haladás-Viktória ezúttal nem tudta a saját futballját játszani. De kis szerencsével akár így is fordított eredmény születhetett volna, pláne, hogy a gyengén bíráskodó játékvezető a második félidőben egy tizenegyest nem adott meg a vasiaknak. A két nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0 az MTK javára. 

Székely Tibor: – Gratulálok a lányoknak, hogy idáig eljutottak. Ugyanakkor kicsit csalódott vagyok, mert bár nekünk nincs veszítenivalónk, bátortalanok voltak, nem tudtuk birtokolni a labdát és nem értem, miért kapkodtunk. Ráadásul a jogtalan tizenegyes – bár Barbara ki is védte – visszavetette a csapatot. Szerkezetet kellett váltanom, hogy javuljon a teljesítményünk a második félidőre. A mérkőzés összképe alapján reális az MTK győzelme, több helyzete volt, nekünk viszont kevés. Fiatal csapatom még nem játszott ilyen nyomás alatt, ez végig érezhető volt a találkozón. A második mérkőzést szerdán 18 órai kezdettel rendezik a Haladás Sportkomplexumban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában