Kezdésnek nem rossz

2022.06.16. 18:01

A Savaria Kupával hangolódtak az úszók a bajnokságra

Telt házas versenyt hozott az V. Savaria Kupa a szombathelyi Fedett uszodában, ahol remek vasi eredmények születtek.

Sütő Dániel

Több mint ezer rajtot hajtottak végre az úszók

Forrás: Cseh Gábor

A Szombathelyi Sportiskola által szervezett V. Savaria Kupa szintúszó versenynek a hagyományokhoz híven a Fedett uszoda adott otthont. A megmérettetésen 250 sportoló vett részt a 2008-astól a 2014-es korosztályig. A házigazda vasiak mellett Zalából, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Heves megyéből, valamint Bécsből és Eisenstadtból is neveztek a tornára. – Örömmel mondhatom, hogy a mögöttünk hagyott mintegy két és fél éves járványidőszakot követően végre kezd visszatérni az élet az uszodába – fogalmazott Tejes Péter, a Sportiskola úszó szakosztályának edzője. 

– Összesen 1100-szor álltak rajtkőre a gyerekek, ami egy óriási szám. Ez a verseny most is inkább a felkészülés hajráját szolgálta, hiszen a közeljövőben megkezdődnek a korosztályos hazai bajnokságok, amelyekre a szövetség szintidőket határoz meg, amiket teljesíteni kell. A Savaria Kupa azt a célt is szolgálta, hogy aki még nem tudta teljesíteni a szintidejét, az most megtehette. A szombathelyi úszók közül kiemelendő Péter Petra teljesítménye, aki 200 gyorson úszott egy elképesztő egyéni csúcsot, ezzel kvalifikálta magát ebben a versenyszámban is az országos bajnokságra. Petra eredménye azért is megsüvegelendő, mert ő is elkapta a koronavírust, ami nagyon megviselte a szervezetét. Határtalan küzdeni tudása azonban meghozta gyümölcsét. 

– A jövő bajnokai program résztvevői is szépen teljesítettek – folytatta a tréner. – Horváth Emma Sára, Pozsonyi Koppány, Horváth Patrik és Bozsodi Máté közül a három fiú egyéni csúcsokat úszott, ami feltételen bizakodásra ad okot a korosztályos bajnokságok előtt. Máté például 100 és 200 háton is meggyőzően teljesített, az állóképessége és a sebessége is jelzi, hogy nagyon jó formában van, nagyon várjuk a bajnokságot. A Kalmár lányok, Aliz és Laura is hozta a tőle várható szintet, bár esetükben a verseny a szürke, dolgos hétköznapokból való kizökkentést szolgálta, mivel mindketten most érettségiznek. Davanzo Nicol két komoly megmérettetésen, a diákolimpián és az Ifjúsági Országos Bajnokságon is részt vett az utóbbi napokban, ezért vele szemben nem támasztottak nagy elvárásokat. Ennek ellenére nagyon szép eredményekkel zárt ő is. 

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Úszóiskolája 20 versenyzőt nevezett a tornára. Szummer Tamás tanítványainak szintén jól szolgálta felkészülését a Savaria Kupa, valamint legkisebb úszópalántáik is bemutatkozhattak az 50-es medencében, így életükben először megtapasztalhatták, milyen egy igazi versenykörnyezet. – A nagyok közül Szabó Gergő teljesített a legjobban, eredményei kiemelendőek, a jövő bajnokai régiós keretnek a tagja – összegzett Szummer Tamás vezetőedző. A legkisebbeknél Baráth Zselyke szerepelt kiválóan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában