Diákolimpia

2022.06.13. 17:00

Dobogón végzett a körmendi olcsais kosárcsapat

A kosárlabdadiákolimpia IV. korcsoportos országos döntőjében harmadik helyen végzett a körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola csapata.

SD

Fotó: MDSZ

A körmendi olcsais fiúk mellett hét iskola csapata jutott be a IV. korcsoportos Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntőbe. Az egyedüli Vas megyei alakulatot az A csoportba sorolták, amelyben a Rába-partiak első meccsükön magabiztosan verték a szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Iskola alakulatát 84-67- re. Ezt egy még simább siker követte a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium legyőzésével (92-65). A pécsi Cserepka János-sportiskola együttese azonban komoly fejtörést okozott a körmendieknek, akik elég nagy pofonba szaladtak, 74-20-ra maradtak alul a baranyai fiatalokkal szemben. Így két győzelemmel és egy vereséggel a kvartett második helyén végeztek a vasiak a pécsi Cserepka-iskolai alakulata mögött. 

 

Ez egyben azt is jelentette, hogy a Rába-partiak bejutottak az elődöntőbe, ahol a B csoport győztese, a soproni Széchenyi István Gimnázium együttese várt az Olcsaira. A vasiak ezúttal sem bírtak ellenfelükkel, 80-34-re kaptak ki, így utolsó meccsükön a bronzért szállhattak harcba. A körmendi fiatalok végül csaknem 40 ponttal ütötték ki törökbálinti ellenfelüket (74-36). A bronzérmes csapat tagjai: Bartik Zalán, Fábián Ákos, Farkas Levente, Giczi Dominik, Hadnagy Csanád, Horváth Zétény, Köbli Bendegúz, Maráczi Bence, Nyúl Lajos Máté, Pados Áron Bence, Papp Gergő, Pass Dominik. Az All Star csapatba beválogatták az olcsais Hadnagy Csanádot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában