Négyoldalú megállapodás

2022.06.08. 07:00

Együttműködési megállapodást kötött az Illés Labdarúgó Akadémia és a szombathelyi egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Savaria Egyetemi Központ és a Sporttudományi Intézet az Illés Sport Alapítvánnyal, valamint az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnázium és Kollégiummal az ELTE szombathelyi campusán.

Vas Népe

Együttműködési megállapodást kötött a Savaria Egyetemi Központ és a Sporttudományi Intézet az Illés Sport Alapítvánnyal, valamint az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnázium és Kollégiummal. A felek a dokumentumot június 2-án írták alá az ELTE szombathelyi campusán. Képen: Halmai Gábor, az Illés Sport Alapítvány kuratóriumi elnöke, egykori válogatott játékos, Heszteráné Ekler Judit, a Sporttudományi Intézet igazgatója, Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa, Károlyi Frigyes, az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnázium és Kollégium igazgatója 20220602 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A közös munka egy évvel ezelőtt kezdődött, amely az akkor létrejött szerződés lejártát követően a mostani – határozatlan időre szóló – megállapodás szentesítésével új szintre lépett. Az együttműködés keretében az ELTE szombathelyi sportszakos hallgatóinak lehetősége lesz az Illés Labdarúgó Akadémia rehabilitációs és teljesítményfejlesztő létesítményeinek meglátogatására, munkájának tanulmányozására, a használt eszközök megismerésére, az eredmények kutatási céllal történő felhasználására, publikálására. A megállapodást négyen látták el kézjegyükkel, majd méltatták az együttműködés jelentőségét. 

A Savaria Egyetemi Központ nevében Lenkai Nóra rektori biztos a régió intézményei és cégei, valamint az egyetem közötti kapcsolatok építésének fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette: a helyi campus célja, hogy a továbbtanulni vágyók minél szélesebb köre számára biztosítson karrierutakat. Heszteráné Ekler Judit, a Sporttudományi Intézet igazgatója kiemelte, sikeres együttműködést vetít előre, hogy jelenleg az Illés Akadémia szakmai stábjának felét az ELTE szombathelyi campusán végzett sportszakos hallgatók adják. 

Károly Frigyes, az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnázium és Kollégium igazgatója elmondta, az akadémia az egyetem sportszakember-képzéséhez országos viszonylatban is egyedülálló gyakorlati helyet tud nyújtani. Halmai Gábor, az Illés Sport Alapítvány kuratóriumi elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a profi karrierről szóló álmok csak a labdarúgók szűk rétege számára válnak valóra. Ezért arra ösztönzik az akadémia gimnazistáit, hogy B-tervben is gondolkodjanak: az egyetemen szerzet diplomával a kezükben nem okoz majd akkora fejtörést a váltás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában