Eredmények

2022.06.21. 20:53

Érmeket hoztak haza az erőemelő-Eb-ről - Jól teljesítettek a szombathelyi „gladiátorok”

Szép eredménnyel, dobogós helyezésekkel tértek haza a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület versenyzői az Ausztriában rendezett WUAP erőemelő-Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

A sikeres csapat egy része

Forrás: Szombathelyi Gladiátorok

A rangos, népes mezőnyt felvonultató, négy napon át tartó ausztriai erőpróbára hat sportolóval utazott el a Gladiátorok csapata. Tompa Eszter (open, –75 kg) 150 kilóval guggolt, 67,5 kilóig jutott fekvenyomásban, 142,5 kilóig felhúzásban. A 360 kg-os összteljesítmény aranyérmet ért kategóriájában. Varga Violetta Jessica (open, –75 kg) guggolásban 130, fekvenyomásban 70, felhúzásban 142,5, összetettben 342,5 kgot teljesített – begyűjtötte az ezüstérmet. Kiss Márk (junior, –125 kg) 275 kilóval guggolt, 175 kilót nyomott fekve, 300 kilót húzott fel. 

Az összetett 750 kilóval kategóriáját megnyerte, és az ifi és junior korosztály abszolút rangsorában pedig harmadikként végzett. Horváth Krisztián (ifjúsági, –90 kg) nagyszerűen teljesített: guggolás 260 kg, fekvenyomás 135 kg, felhúzás 260 kg. Az összetett 655 kilóval Eb-győztes lett kategóriájában. Antal Zsolt (open, 125 kg) is kirobbanó formában versenyzett, mind a kilenc fogása érvényes lett. Guggolásban 305, fekvenyomásban 195, felhúzásban 300 kg-ig jutott. A 800 kilós összteljesítmény pedig két aranyérmet eredményezett számára: kategóriájában és az abszolút open mezőnyben is a legjobbnak bizonyult. 

Horváth Ármin Gyula (open, –110 kg) 215 kilóval guggolt, 157,5 kilót nyomott fekve, felhúzásban viszont nem volt érvényes gyakorlata. – Az eredményekkel öszszességében elégedett vagyok – értékelte az Eb-szereplést Antal Zsolt, a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület vezetője, egyben versenyzője. 

– Horváth Árminnak azonban sajnos nem jött össze a kontinenstorna. Nem sikerült jól a fogyasztása, ami rányomta a bélyegét a versenyzésére. A többiek viszont egyéni csúcsokat értek el, érmeket hoztak haza, ami elismerésre méltó teljesítmény! Dolgozunk, készülünk tovább, ugyanis közeleg a WPC szervezet által kiírt Európa-bajnokság. Ott is minimum hasonló eredményeket várok a sportolóinktól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában