Élete meccse volt

2022.06.20. 17:30

Fantasztikus napokat élt át Schäfer András - A szombathelyi kötődésű játékossal beszélgettünk

Eddigi pályafutásának csúcsa volt az angliai 4-0-s diadal a magyar labdarúgó-válogatott szombathelyi születésű középpályásának, Schäfer Andrásnak.

Pum András

Forrás: Nemzeti Sport

Parádés tíz napot produkált a Nemzetek Ligája A-divíziójának 3. csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott. Angliát ideheza 1-0-ra legyőzte, szoros meccsen 2-1-re kikapott Olaszországban, 1-1-re végzett a Puskás Arénában Németországgal, majd felrakta a pontot az i-re: Wolverhamptonban 4-0-ra kiütötte Angliát. A két angolok és az olaszok elleni meccsen is remekül futballozott a szombathelyi születésű, 23 éves, 20-szoros válogatott Schäfer András. 

– Őszintén szólva – szerintem a szurkolókhoz, játékostársaimhoz, szakemberekhez hasonlóan – nem vártam ilyen kiváló szereplést a válogatottól – mondta Schäfer András. – A srácokkal az öltözőben úgy voltunk vele, oké, ez egy halálcsoport, de mindenki azt mondta, csak azért is mutassuk meg, mit tudunk, próbáljunk minél több pontot gyűjteni. Nem úgy álltunk hozzá, hogy nincs esélyünk, de ahogy említettem, arra sem gondoltunk, hogy négy forduló után mi vezetjük a tabellát. A tavaszi összetartások során és a két felkészülési mérkőzésen Marco Rossi már egy kicsit másfajta játékot gyakoroltatott velünk. Többet volt nálunk a labda, többet járattuk, azt kérte, bátrabban hozzuk ki a labdát, a korábbinál úgymond kezdeményezőbb, rizikósabb futballt várt el.

-  Természetesen a stabil védekezés mellett, mert azzal mindjányan tisztában voltunk, hogy az olaszok, az angolok és a németek ellen nem mi dominálunk majd. Szóval a négy meccs sikerének egyik fő titka, hogy sokkal tudatosabban, bátrabban futballoztunk, és több helyzetet is alakítottunk ki. A négy meccs közül a németek ellenit eltiltás miatt ki kellett hagynom, ezt még most is borzasztóan sajnálom. Legjobban a hazai, Anglia elleni – bár a végén ziccert hibáztam – és az olaszországi meccsen ment nekem a játék. A legnagyobb élmény, pályafutásom eddigi csúcsa viszont a wolverhamptoni 4-0-s sikerünk volt. A csapatban vannak sok nagy csatát és nagy győzelmeket megélt, nálam sokkal rutinosabb futballisták is, de úgy láttam, nekik is ez a meccs lett a number one. 

- A 4-0 ellenére belülről egy nagyon kemény összecsapás volt, igazán a kiállítás után éreztem, hogy az angolok feladták a meccset. De egyébként 0-0-nál sem éreztem azt az átütőerőt rajtuk. A négy meccs közül egyedül az olaszokon láttam, hogy lendületesek és van átütőerő a támadásaikban. Tíz nap alatt négy komoly mérkőzést vívott a válogatott, Rossi kapitány nem nagyon rotált, mégis végig bírták a játékosok a találkozókat. 

– Ez nagyon nagy mértékben a stáb érdeme, persze a regeneráció a mienk is, hiszen hajszálpontosan betartottuk amit kértek tőlünk – folytatta a középpályás. – Őszintén szólva még pár nappal az angliai meccs után is eksztázisban vagyok, de legyünk csak realisták. Noha vezetjük a csoportot, továbbra is nagy dolog lenne, ha bennmaradnánk az A-divízióban. Meccsről meccsre kell haladni és ugyan bármi megtörténhet, ne a csoportgyőzelem legyen az elvárás. 

Schäfer András az angliai meccs után amolyan villámlátogatást tett szülővárosában. Kilátogatott a Falco–Körmendkosármeccsre, aztán pizzázott egyet, meglátogatta szüleit, majd nagy nehezen sikerült MRI-vizsgálatra mennie. Az angliai meccs elején ugyanis ráestek a térdére, de mint kiderült nincs komoly baj a térdszalagjaival. Schäfer ezekben a napokban jól megérdemelt pihenőjét tölti, de június 27-én már orvosi vizsgálat várja Berlinben, ahol másnap elkezdi a felkészülést klubcsapatával, a Bundesliga 6. helyen végzett, az Európa-ligában induló Union Berlinnel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában