Kiváló eredmény

2022.06.14. 07:00

Három futamot nyert - Remekül teljesített a Hungaroringen a szombathelyi pilóta

Négy futamból hármat megnyert a kamionos Európa-bajnokság idei második, Hungaroringen rendezett versenyhétvégéjén Kiss Norbert, a Révész Racing szombathelyi pilótája.

Tóth Gábor

Kiss Norbert a dobogó tetején

Forrás: VN/Bóta Márti

Nagyszerűen kezdte a hazai versenyhétvégét a háromszoros Eb-győztes, címvédő Kiss Norbert, aki mindkét szabadedzést az élen zárta a Hungaroringen. Majd az időmérőn is megállíthatatlan volt, így megszerezte a pole-pozíciót a szombati első futamra. A parádés forma a folytatásban is kitartott, ugyanis rajtcél győzelmet aratott a nyitóversenyen. A Révész Racing szombathelyi pilótája ugyan nem kapta el tökéletesen a rajtot, de megtartotta az első helyet, és gyorsan elkezdte kiépíteni az előnyét – a második kör végére már több mint négy másodperccel ment a mezőny előtt. Ez az előny közel tíz másodpercig ment fel, így végül nagy fölénnyel nyert. Kiss Norbert mellé két német rivális, Sascha Lenz és Jochen Hahn állhatott fel a dobogóra. – Egy ilyen domináns győzelemnél jó látni azt, hogy a munkánknak megvan a gyümölcse – nyilatkozott Kiss Norbert. 

– Pláne akkor, amikor ilyen időmérőket és futamokat tudunk teljesíteni, és ennyivel a mezőny előtt vagyunk. Ez nekem és a csapatnak is nagyon jó érzés, jó visszajelzés. Fenomenális a magyar közönség, nagyon szeretek itthon versenyezni. Jó érzés ilyenkor kiszállni az autóból egy győzelem után. Hálás vagyok a rajongóknak, hogy kijöttek és ennyien szurkolnak nekünk! A szombati második futam nem alakult szerencsésen a szombathelyi pilóta számára, kénytelen volt idő előtt befejezni a versenyt, ugyanis önhibáján kívül karambolba keveredett – annyira összetört a kamion, hogy a hétvége folytatása is veszélybe került. – Nagyon csalódott vagyok a többiek, egyesek vezetési színvonala miatt. 

Nem vagyok biztos abban, hogy mindent meg tudunk szerelni az éjszaka folyamán, és részt tudunk venni a holnapi versenyeken – fogalmazott elkeseredetten Kiss Norbert. De a Révész Racing szerelői szombaton éjszaka megbirkóztak a lehetetlennek tűnő feladattal, versenyre kész állapotba hozták a kamiont. Olyannyira, hogy a második nap időmérőjén is Kiss Norbert szerezte meg a pole-pozíciót. A rajtnál a szombathelyi pilóta maradt az élen, és fokozatosan ellépett riválisaitól. A második kör végére már közel négy másodperces előnyt épített ki, az utolsó kör elején pedig 10 másodperccel vezetett – ismét sima győzelmet aratott. 

A második helyen a cseh Adam Lacko, harmadikként pedig Hahn ért célba. – A srácok nem aludtak egy percet sem, az egész éjszaka ráment a szerelésre – érzékeltette a szombat esti munkát Kiss Norbert. – Kicseréltük a tetőt, a fülke oldalát és valamennyire a hátulját, a komplett első és hátsó futóművet. Mind a négy lengéscsillapítónk kiszakadt a helyéről, úgyhogy sok mindent kellett csinálni, de nagyon jó munkát végzett a csapat. Hálás vagyok nekik, mert emberfeletti volt, amit éjszaka csináltak! Igazi csapatmunka volt a mostani győzelem! A vasárnapi második futamot, a hétvége negyedik, utolsó versenyét a fordított rajtrácsos szabály miatt a nyolcadik helyről kezdte, ám a második kör elején már a harmadik helyen autózott. Majd az élre állt, elhúzott a többiektől, végül harmadik győzelmét is begyűjtötte a Hungaroringen. Második Hahn, harmadik pedig Lacko lett. 

– A szombati nap, úgy tűnik, tanulságos volt, mert ezúttal mindenki óvatosabb volt. Nem értünk egymáshoz az előzések során, így tiszta futamom volt. Nem győzöm hangsúlyozni, elképesztő volt a csapat, hogy ilyen törések után is egy versenyképes gépet kaptam tőlük. Köszönöm! – értékelt Kiss Norbert a versenyt követően. Kiss Norbert remek magyarországi teljesítményének köszönhetően 18 pontosra növelte az előnyét az összetett bajnoki tabella élén. A kamionos Európa-bajnokság július 2–3-án a Slovakia Ringen folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában