Vívás

2022.06.07. 07:00

Hét medált szereztek a vívók - Két arany, három ezüst és két bronz a szombathelyiek mérlege

Remekül szerepeltek a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület tagjai az ötödik alkalommal megtartott Suli Vívótalálkozó és Diákolimpián.

Vas Népe

A III. korcsoportos B kategóriás lányok – az alsó sorban balról az első Béry Bori, fölötte jobbra pedig Márk Tímea

Forrás: VN/SZVS

Három év után rendezett ismét suli-vívótalálkozót a Magyar Vívószövetség. A Hungexpo E pavilonjában zajlott le az idei Diákolimpia, egyben az V. Suli Vívótalálkozó. Az eseményen a gyerekek ismerkedhettek a sportággal, a mérkőzéseket pedig ismert edzők és versenybírók, valamint válogatott vívók vezették. Az 55 páston megrendezett viadalon a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület tagjai szépen helytálltak, büszkén képviselték iskoláikat. A fiatalok népes csapata összesen hét érmet szerzett. 

A tőrözők I. korcsoportos B kategóriájában Laki Boglárka (Zrínyi Ilona Általános Iskola) végzett az előkelő második helyen. Ugyancsak ebben a fegyvernemben a II. korcsoportosok között A kategóriában szintén ezüstös pozícióban zárt Lajcsik László (Paragvári Utcai Általános Iskola). Szintén ebben a korcsoportban, de B kategóriában lett hatodik Szalay Mátyás (Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola), hetedik Makkos Hanna (Reményik) és nyolcadik Ekbauer Ádám (Oladi Általános Iskola). A III. korcsoportosok B kategóriás mezőnyében a tőröző Márk Tímea (Bolyai-iskola) az első helyen végzett, a waldorfos Béry Bori az ötödik, míg a regulys Tóth Marcell a nyolcadik pozícióban zárt. 

A IV. korcsoportosok A kategóriás versenyében a tőröző paragváris Lajcsik Róza harmadik lett, ahogyan a párbajtőrözők között a bolyais Kovács Ákos is. A B kategóriások mezőnyében a tőröző regulys Tóth Fruzsina a dobogó tetejére állhatott fel, megelőzve a reményikes Badics Annát, aki a második helyen zárt. Az V. korcsoportos B kategóriában a párbajtőrözők között a bolyais Ádám Júlia képviselte a szombathelyi színeket, aki végül a hetedik pozícióban fejezte be a küzdelmeket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában