Remek hangulat

2022.06.22. 08:00

Honvédelmi többtusaverseny Püspökmolnáriban

Remek hangulatban, nagyszámú érdeklődő előtt zajlott az SZSE Püspökmolnári által szervezett vasi honvédelmi többtusaverseny.

Sütő Dániel

Remekül szerepeltek a megmérettetés résztvevői

Forrás: SZSE Püspökmolnári

Fotó: © Cseh Gábor

A Püspökmolnáriban megrendezett honvédelmi többtusaversenyen esetenként a szemerkélő esővel is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek. A beérkező csapatok előbb a honvédségi toborzó keretében honvédelmi technikákat, ismereteket sajátíthattak el. Ezt követte egy közelharc-bemutató. A Magyar Honvédség Katonai Nyilvántartási Érdekvédelmi Iroda és a 83. Propp Emil Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, tartalékos katonáinak jelenléte emelte a rendezvény színvonalát. Az eredeti programból az időjárás miatt a kúszófolyosó-versenyszámot törölni kellett. 

Huszonegy csapat nevezett a megmérettetésre – 12 általános és kilenc középiskolai együttes. A nyertesek érmeket, okleveleket és értékes ajándékokat kaptak. Az általános iskolás fiúk mezőnyében a sorkifaludiak domináltak. Első lett az Ohlharn Csongor, Kazári Zoltán, Csidei Viktor, Szücs Tamás négyes fogat, őket követte a Díszpintyek (Németh Barnabás, Németh Benedek, Tanai Hunor, Hittaller Kristóf), harmadik lett időeredményével a Pataki Dávid, Vöcsei István, Varga Dominik, Hittaller Kristóf nevével fémjelzett gárda. A lányok kategóriájában a Széplányok csapata nyert (Szücs Vanda, Papp Boglárka, Szücs Lilla, Ollári Vanes - sza), megelőzve a Sorkipárizsit (Eman Natália, Eman Rebeka, Németh Emese, Jakab Jázmin). 

A vegyes csapatok között a Szücs Vanda, Papp Boglárka, Csidei Viktor, Kozári Zoltán alkotta alakulat győzött Németh Benedek, Németh Barnabás, Szücs Csilla, Ollári Vanes - sza négyese, valamint a Kazári Mátyás, Zsoldos Márkó, Jakab Jázmin, Németh Emese alkotta kvartett előtt. A hermanos középiskolás fiúgárdák között a Névtelenek végeztek az élen (Kókai Ádám, Németh András, Vida Péter, Takács Krisztián), az Aputest (Lábas Bence, Fodor Csaba, Vida Bence, Kiss Kornél) és a Csontdarálók gárdáját (Fodor Csaba, Vida Péter, Szalai Bence, Németh András) megelőzve. A lányoknál az Ácskák nyert (Marton Mira, Perjési Lili, Bécs Ivett, Nagy Petra Mira), vegyes csapatban a Marton Mira, Perjési Lili, Vida Bence, Kiss Kornél alkotta négyes győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában