Sportsiker

2022.06.02. 13:02

Kétszeres Eb-győztes lett Bodorkós-Horváth Katalin

Bodorkós-Horváth Katalin 10 és 20 kilométeren is elsőként ért a célba a Master Atléták Európa-bajnokságán.

VN

Bodorkós-Horváth Katalin a dobogó tetején

Forrás: VN/BHK

Másodszor adott otthont Grosseto a Master Atléták Európa-bajnokságának, ahol a stadionon kívüli számokban 38 ország közel 2000 versenyzője állt rajthoz az utcai futások 5 és 10 km-es, valamint félmaratoni számában, emellett a női gyaloglók 10 és 20 km-es, illetve a férfiak 10 és 30 km-es távján is bajnokot avattak. 

A Szombathelyi Dobó SE atlétája, Bodorkós-Horváth Katalin a 10 km-es táv rajtját követően folyamatosan növelte és tartotta előnyét, végül 55 perc 55 másodperces idővel sikerült megnyernie a futamot. Másnap a 20 km-es távon is rajtvonal mögé állt Katalin, akin a 16. kilométer környékén kétperces előnyben a fáradtság jelei mutatkoztak, de végül remekül hajrázva 1 óra 58 perc 19 másodperces idővel rajt–cél győzelmet aratott. Bodorkós-Horváth Katalin felkészülését támogatói mellett Domján Miklós és Gubián Tamás edzők, illetve férje, Bodorkós Tamás, valamint Lukács Ibolya segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában