Remek előjelek

2022.06.22. 19:52

Kiváló dobások - Dolgos napokon vannak túl a vasi atléták

Remek előjelekkel várják a Szombathelyi Dobó SE atlétái a hétvégén rendezendő 127. Atlétikai Magyar Bajnokságot.

Sütő Dániel

Rába Dániel szezoncsúccsal diadalmaskodott a Savaria Kupán

Forrás: Cseh Gábor

A vb- és Eb-bronzérmes Halász Bence a norvég fővárosban múlt héten elért 79,29 métere után Párizsban a Gyémánt-liga egyik betétszámaként megrendezett kalapácsvetésben állt a dobókörbe. Ezúttal 76,32 métert dobott. – Extrém meleg volt a verseny ideje alatt – nyilatkozta Halász Bence, a Szombathelyi Dobó SE kiválósága. 

– Ez a lelátón kb. 35 fokot, a pályán nagyjából 40 fokot jelentett. Ezzel még meg is birkóztam volna, de az itteni dobókör felülete elég tapadós volt, így nem tudtam elérni azt a forgási sebességet, amit Oslóban sikerült. Mivel az ötödikre elért 76,32 méterrel csak a negyedik helyen voltam, ezért a hatodik kísérletre már nem állhattam oda, mert ott már csak a legjobb három kísérletezhetett – számolt be a versenyről Bence, akinek mestere, Németh Zsolt szerint a két lengyelt leszámítva mindenki elmaradt méterben a várttól, mivel a dobókör nem a gyors technikájú atlétáknak kedvezett, hanem azoknak, akik inkább erőből dobnak. 

– Mindent egybevetve, a két lengyelországi, valamint az oslói és a párizsi versenyen is parádésan teljesített Bence, akire hétvégén egy újabb felmérő vár, hiszen most rendezik majd a 127. Atlétikai Magyar Bajnokságot, ahol, ha minden a számításaink szerint alakul, akkor jó előjelekkel vághatunk neki a júliusi Egyesült Államokbeli Eugene-ben rendezendő világbajnokságnak – mondta Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője. 

Biztató eredmények születtek a szombathelyi Savaria Kupán is, amelyen szokás szerint kiválóan előkészített pálya és ezúttal is jelesre vizsgázó versenybírók fogadták az atlétákat. Rába Dániel 74,50 méteres szezoncsúccsal győzött Pars Krisztián (74,32) előtt. A női versenyt Gyurátz Réka nyerte, aki hazai pályán ismét 70 méter feletti dobással tudott diadalmaskodni (70,06). Németh Zsanett 65,06 méteres új egyéni csúccsal lett második, Viszkeleti Villő pedig 59,59 méterrel a harmadik helyet szerezte meg.

 – Több kiemelkedő eredmény is született, kiemelkedik közülük Rába Dani és Pars Krisztián teljesítménye – mindketten idei legjobbjukat dobták – számolt be az eseményről Németh Zsolt mesteredző. – Nagyon örültünk annak, hogy Gyurátz Rékának sikerült stabilizálnia a 70 méteres formáját, most is sikerült 70 méter fölött dobnia. Ös - szességében remek erőpróba volt a Savaria Kupa, amelyen láthattuk, hogy hol állunk. Méterekben és helyezésekben is hozták az atléták a tőlük elvárható szintet, elégedettek lehetünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában