Labdarúgás

2022.06.22. 19:58

Komoly célokért küzd a Haladás magyar bajnok és kupagyőztes új szerzeménye

Csernik Kornél személyében ferencvárosi nevelésű, magyar bajnok és kupagyőztes futballista a Szombathelyi Haladás egyik nyári szerzeménye.

Pum András

Csernik Kornél Soroksárról érkezett

Forrás: Unger Tamás

Noha még csak július 3-án tölti be 23. évét, már magyar bajnoknak és kupagyőztesnek vallhatja magát a vasiak frissen igazolt középpályása, Csernik Kornél. A fővárosi születésű játékos ugyanis tagja volt annak az FTC-nek, amely Szerhij Rebrov irányításával 2017-ben kupát, majd 2019- ben aranyérmet szerzett. Nem számított ugyan alapembernek Csernik, de 32 mérkőzésen így is pályára lépett a Fradiban – közte két Európa-liga-selejtezőn is játszott. Csernik egyébként korábban a Kelenben, majd a Pénzügyőrben futballozott, mielőtt 2016-ban az FTC-hez igazolt. 

A zöld-fehérek többször is kölcsönadták a Soroksárnak, az NB II.-ben 107 meccsen lépett pályára, 19 gólt szerzett és 13 gólpasszt adott a támadó és jobb oldali középpályásként is bevethető labdarúgó. Csernik a magunk mögött hagyott bajnokságban – súlyos fejsérülése ellenére is – 29 meccsen szerepelt Soroksáron, és hat gólt szerzett. Korábban hétszer szerepelt az U19-es és háromszor az U21- es válogatottban is. – Felemás szezont hagytam magam mögött Soroksáron, nyáron egy izomsérüléssel bajlódtam, míg ősszel két hónapra egy elég komoly fejsérülés miatt – mondta Csernik.

 – Azonban tavasszal szerencsére már elkerültek a sérülések, végig kezdőként szerepeltem, és hat gólt szereztem úgy, hogy védekező középpályást vagy szélső támadót játszottam. A bajnokság befejezése után megkeresett a Haladás, és miután felvázolták a célokat, hamar megegyeztünk, és igent mondtam. Itt elég komoly célok vannak, amik egybe esnek az én elképzeléseimmel: szeretnék mihamarabb újra az NB I.-ben futballozni. Ráadásul úgy látom, Szombathelyen ehhez minden feltétel adott. A Haliról ellenfélként kellemes emlékeim vannak, szerettem itt játszani, elég, ha csak a gyönyörű stadiont említem. Ráadásul a Haladás mindig jó focit játszott, nem azt az egyszerű, felrúgom a labdát, aztán majd birkózok érte, és majd csak lesz valahogy féle játékot. Mindig próbált játszani, futballozni, építkezni, ebből kifolyólag mindig jó mérkőzéseket vívtunk. Elég csak a legutóbbi, egymás elleni mérkőzéseinkre gondolni. Úgyhogy optimista vagyok, jó játékkal és gólokkal szeretném segíteni a Haladást a célok elérésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában