Örgefiúk

2022.06.19. 19:44

Legendák játszottak Söptén - Futballal emlékeztek Sümeghy Mihályra - fotók

Nagy sikerrel, baráti hangulatban zajlott le a Sümeghy Mihály emlékére rendezett hagyományos labdarúgótorna.

Tóth Gábor

ZTE–Haladás 0-2 – Tóth Péter lába lendül lövésre

Forrás: Unger Tamás

Szombaton már harmadik alkalommal rendezték meg a Sümeghy Mihály Emléktornát – ezúttal a söptei önkormányzat és a Söpte SE támogatásával a söptei sporttelepen, remekül előkészített pályán. Öt öregfiúkcsapat tisztelgett az ismert és elismert üzletember, sportbarát, Sümeghy Mihály emléke előtt: a Ferencváros, a Haladás, a ZTE, a hazai színeket képviselő Söpte Baráti Kör, valamint a rendező Vasiagrobarát. 

Mindenki játszott mindenkivel, 1x30 perces nagypályás mérkőzéseket vívtak a csapatok. A szervezők kitettek magukért, komoly neveket csábítottak Söptére. Olyan korábbi legendás futballisták léptek pályára például a Ferencvárosban, mint az 1996-os gólkirály Igor Nicsenko. A 19-szeres válogatott Ficher Pál 1991-ben lett gólkirály, nem mellékesen a Fradi mellett a holland Ajax játékosaként is nyert bajnokságot. A 26-szoros válogatott, négyszeres bajnok Keller József még mindig remek formának örvend. De a szombathelyi születésű, pályafutását a Haladásban befejező Topor Antalt sem kell senkinek bemutatni. 

A ZTE-ben szerelést öltött többek között a 14-szeres válogatott Molnár Balázs, aki a Haladással bronzérmet ünnepelhetett – a korábbi kiváló középpályás ezúttal kapusként ügyeskedett. Mihalecz Péter vagy Liviu Bonchis pedig akár zöld-fehér mezt is ölthetett volna. A Haladás védelmét Balassa Péter és Seper Ákos erősítette, a csatársorban a korábbi kiváló balhátvéd, Tóth Péter parádézott. A Vasiagrobarát gárdájában főszerepet kapott a Haladás szakmai stábja, Németh Szabolcs vezetőedző és Sipos Norbert edző. A mérkőzéseken néhány mozdulat, megoldás azért felidézte a régi szép időket – jól szórakoztak a nézők. És természetesen remekül sikerült a „harmadik félidő” is. 

Eredmények: Söpte Baráti Kör–Vasiagrobarát 0-3, Haladás Öregfiúk–ZTE Öregfiúk 2-0, FTC Öregfiúk–Vasiagrobarát 1-0, Haladás Öregfiúk–Söpte Baráti Kör 4-0, ZTE Öregfiúk–Vasiagrobarát 0-1, FTC Öregfiúk–Söpte Baráti Kör 0-1, Vasiagrobarát–Haladás Öregfiúk 1-3, ZTE Öregfiúk–FTC Öregfiúk 0-1, Söpte Baráti Kör–ZTE Öregfiúk 1-1, FTC Öregfiúk–Haladás Öregfiúk 0-0. A III. Sümeghy Mihály Emléktorna végeredménye: Haladás Öregfiúk. 10 pont, 2. FTC Öregfiúk 7 pont, 3. Vasiagrobarát 6 pont, 4. Söpte Baráti Kör 4 pont, 5. ZTE Öregfiúk 1 pont. 

Különdíjak, gólkirály Tóth Péter (Haladás), 4 gól. Legjobb kapus: Tarczi Pál (Ferencváros). Legjobb hazai, söptei játékos: Kovács Erik. Legjobb mezőnyjátékos: Steiner Zsolt (Vasiagrobarát).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában