Labdarúgás

2022.06.14. 15:00

Megyei I.: Megvédte bajnoki címét a Sárvár a Király SE zárt ezüstéremmel, a Celldömölk végzett harmadikként

A címvédő Sárvár FC győzelmével zárult a 2021/2022-es megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, második helyen zárta a versenyfutást a Király SE, a dobogó harmadik fokára pedig a Celldömölki VSE-Vulkánfürdő lépett fel.

A bajnokcsapat: a Sárvár FC nyerte meg a 2021/2022-es kiírást

Forrás: Unger Tamás

Dobogósok 

– Óriási fegyvertény a címvédés – fogalmazott Haraszti Zsolt, a Sárvár FC mestere. – Ugyanis az idén kétszer is temettek minket. Először a nyáron, amikor meghatározó játékosok távoztak tőlünk. De sikerült őket visszatérő sárvári, sárvári kötődésű futballistákkal pótolnunk. Akik játékminőségben és motiváltságban is felnőttek a feladathoz – ráadásul remek közösség alakult ki az öltözőben. Másodszor pedig akkor írtak le minket, amikor a téli szünetben csak a harmadik helyen álltunk a tabellán. Szó se róla, az ősszel több váratlan pontvesztésbe is belefutottunk. De a télen azon dolgoztunk, hogy a védekezésünket stabilizáljuk, különösen ügyelve a kontrákra. Ennek eredményeként tavasszal már csak hat gólt kaptunk, és sikerült a rúgott góljaink számát száz fölé tornászni.

Ebben az időszakban remekül, kiegyensúlyozottan, gólra törően futballoztunk, alig ejtettünk hibát – és egy fordulóval a vége előtt megnyertük a bajnokságot. Megérett a csapat az NB III.-ra, de a vezetőség nem adott be licenckérelmet a harmadosztályra. Jövőre ismét meg kell nyernünk a bajnokságot, és akkor már osztályt válthatunk! 

A bajnok Sárvár névsora: Bakonyi Norbert, Czöndör Gergő Zoltán, Csákvári Zsolt, Fider Ádám, Fülöp Kristóf, Horváth András, Illés Bence, Károlyi Levente, Kovács Bálint, Kovács Bence, László Olivér Péter, Ódor Bálint Csaba, Potyi Gábor, Szabó Bence, Szakos Márk, Szemes Bence, Takács Péter, Tokaji Dávid, Toldi Kevin Szabolcs, Tóth László Dániel, Vass Benjámin, Velladics Krisztofer György, Viganó Márió Ádám játékosok. 

Vezetőség, edzői stáb: Tar Ferenc klubmenedzser, Schimmer Zoltán masszőr, Németh József technikai vezető, Horváth Győző kapusedző, Haraszti Zsolt vezetőedző. 

© Unger Tamás

A bajnokcsapat: a Sárvár FC nyerte meg a 2021/2022-es kiírást
Forrás: Unger Tamás

– Egész évben kiegyensúlyozott, jó futballt játszottunk – értékelt Hegyi László, az ezüstérmes Király SE trénere. – Léptünk előre, mert több pontot szereztünk, több gólt rúgtunk, mint tavaly – ráadásul kevesebb meccsen. A második hely szép eredmény. Emellett pedig megnyertük a Halmosi Zoltán Magyar Kupát – először jutottunk be a megyei kupasorozat döntőjébe, nagyon meg akartuk nyerni, nagy dicsőség számunkra a diadal. Ahhoz, hogy jövőre aranyéremmel zárjuk a bajnokságot, elsősorban mentálisan kell fejlődnünk. A cél, a feladat adott: minden erőnkkel azon leszünk, hogy a következő szezon végén mi legyünk a bajnokok! 

Az ezüstérmes Király SE névsora: Király Mátyás, Szalay Máté, Auer Ákos, Takács Dominik, Subicz Gábor, Kalmár Gábor, Fülöp István, Tamás Bálint, Kudron Dániel, Reseterits Bálint, Hertelendi Dániel, Horváth Alex, Kiss Krisztián, Fábián Bálint, Devecseri Kornél, Vargyas Dániel, Kondákor Kevin, Halmosi Péter, Kovács Ádám, Németh Dominik, Hegedűs Martin, Schimmer Szabolcs, Kiss Ádám, Vígh Patrik, Németh Gergő, Czingráber Kevin, Kovács Attila, Marton György, Márfy Bence, Baranyai Kevin, Tóth Ádám, Nyári György játékosok. 

Vezetőség, edzői stáb: Hegyi László vezetőedző, Tóth Enikő, Lakosi Máté erőnléti edzők, Nagy Gergő kapusedző, Varga Gergő masszőr, Szabó Zoltán technikai vezető.

© Unger Tamás

A Király SE gárdája ért oda a második helyre
Forrás: Unger Tamás

– A csapat elérte a kitűzött célt: visszatértünk a Vas megyei labdarúgás élvonalába, utolértük a tavalyi bajnokságból kiemelkedő gárdákat – összegzett Kovács Balázs, a harmadik helyen záró Celldömölki VSE-Vulkánfürdő edzője. – Továbbá eredményes, élvezhető támadófutballt játszottunk, és sikeresen építettük be ismét a celldömölki, környékbeli futballistákat a csapatba. Jár a köszönet érte mindenkinek, aki az elmúlt két évben ebben a munkában részt vállalt! 

A bronzérmes CVSE névsora: Osvald Márkó, Hujbert László, Homlok Gergő, Galovich Máté, Gábor Szabolcs, Göntér Márton, Szuh Ferenc, Enyingi Márk, Keszei Roland, Horváth Erik, Kovács Zalán, Dobson Dávid, Keszei Tamás, Szabó Kristóf, Gorácz Máté, Marsai Máté, Marsai Milán, Szabó Roland, Tóth Dávid, Piri Balázs, Kovács Adrián játékosok.

A CVSE gyűjtötte be a bronzérmet
Forrás: VN/CVSE

Vezetőség, edzői stáb: Fehér László polgármester, Gasztonyi Csaba elnök, Zsámboki Zoltán elnökhelyettes, Lendvai Gábor szakosztályvezető, Kovács Balázs edző, Bakonyi László kapusedző, Szuh József masszőr. 

Gólkirály 

A gólkirályi címet az újonc Vasi Bádogos Kft. Táplán SE futballistája, Vidák Balázs gyűjtötte be, aki 34 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. A 33 éves játékos második éve erősíti a Táplánt, tavaly kulcsszerepet játszott a megyei II.-es bajnoki címben, az osztályváltásban. Vidák sokáig szerepelt a HVSE NB I.-es futsalcsapatában, idén azonban már a második számú, NB II.-es gárdában szórta a gólokat. – Újonc csapatként szépen szerepeltünk, meg kell becsülni az ötödik helyet – értékelte a Táplán teljesítményét Vidák Balázs. 

– Sajnos az ősszel többször létszámgondokkal küszködtünk, ezért több fájó vereséget szenvedtünk el. A tavaszra aztán kiegyenesedtünk, ekkor már jöttek a gólok, a győzelmek, a pontok. Akárcsak a csapatnak, nekem is tavasszal ment jobban a játék. Örülök a gólkirályi címnek, de számomra fontosabb a csapat eredményessége. És tegyük hozzá: Halmosi Petivel voltam nagy harcban a gólkirályi címért, de Cucu az utolsó meccseket kihagyta, így ezért könnyebben értem célba. És természetesen a társaim is kellettek a góljaimhoz, akik remek labdákkal szolgáltak ki. 

Voltam már többször gólkirály Ausztriában, a különféle tornákon és korábban a budapesti bajnokságokban is. Jó visszajelzés az egyéni elismerés, de még jobb, ha ez a csapat jó eredményeivel is párosul. Nagyon remélem, hogy a keretünk együtt marad jövőre, és akkor a mostani ötödik helynél merészebb célokat is kitűzhetünk magunk elé! 

A góllövőlista élmezőnye: 1. Vidák Balázs (Táplán) 34 gól, 2. Halmosi Péter (Király) 31, 3. Ódor Bálint (Sárvár) 24, 4. Szabó Roland (Celldömölk) 20, 5. Németh Balázs (Táplán) 18.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában