Kosárlabda

2022.06.17. 19:35

Nagy nyomás a piros-feketéken - Egyenlítenie kell az Egis Körmendnek, különben komoly hátrányba kerül

Az NB I.- es kosárlabda-bajnokság döntőjének második felvonásán az első meccset megnyerő Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely az Egis Körmend vendégeként lép pályára szombaton 15.15-kor (M4 Sport) – a házigazda visszavágásra, egyenlítésre készül.

Sütő Dániel, Tóth Gábor

Durázi Krisztofer csapata legeredményesebbje volt legutóbb

Forrás: Unger Tamás

Az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharcának első, szombathelyi mérkőzésén Falco-siker született. Kiélezett meccset vívott szerdán a két megyei rivális, de a találkozó nagy részében a Falco vezetett, a hajrát pedig rutinosan menedzselte le, és 10 pontos győzelmet aratott (86-76). Az Egis Körmend csapatából Durázi Krisztofer teljesítménye emelkedett ki, 21 perc alatt 17 pontot termelt – a legtöbbet társai közül –, ráadásul három ízben távolról sült el a szombathelyi születésű körmendi kosaras keze. – Próbáltam felszabadultan játszani – értékelte produkcióját a fiatal játékos. – Igyekeztem beleadni mindent. A jó teljesítményhez ugyan szerencse is párosult, de tény, hogy jól kijött a lépés számomra az első összecsapáson – fogalmazott Durázi Krisztofer, aki egyetértett abban, hogy nem volt messze a bravúrtól a Rába-parti alakulat. 

– Véleményem szerint három negyeden keresztül partiban voltunk a Falcóval – idézte fel az meccset a vasi piros-feketék játékosa. – Igaz, egyszer sem sikerült átvennünk a vezetést a találkozó során, de az is jelentős fegyverténynek számított, hogy több mint 10 pontos hátrányból is fel tudtunk állni, és nagyon közel álltunk a fordításhoz. A negyedik negyedben azonban többet hibáztunk a megengedettnél, volt egy-két olyan kétes szituáció, amelyből rosszul jöttünk ki, és ezt okosan kihasználta a Falco, fontos kosarakat szerzett, és újfent sikerült akkora előnyt kialakítania, amit már nem tudtunk ledolgozni. Viszont a mérkőzés egészét nézve megvolt az esélyünk a győzelemre. Javítanunk kell az eladott labdák és az értékesített büntetők arányán. A visszavágó előtt ki kell küszöbölnünk a hibákat, hogy győzni tudjunk. 

Mint arról korábban beszámoltunk, pótolhatatlan veszteség érte a napokban a körmendi kosárlabda-társadalmat. Életének 52. évében tragikus hirtelenséggel hunyt el a klub munkatársa, a sokak által ismert Csák Tamás. A körmendi szurkolói csoportok és a klub csütörtökön este megemlékezést tartott a csarnok bejáratánál. Ferencz Csaba, az Egis Körmend csapatkapitánya közösségi oldalán megható sorokkal búcsúzott Csák Tamástól. „Soha sem felejtem el a rengeteg élményt, amit együtt éltünk át, azt, ahogyan nevetni szoktál! Egy olyan EMBERT veszített el a Családod, a Város, a Kosárlabda Csapat, aki pótolhatatlan!” – írta.

Csák Tamás emlékének adóztak a barátok, a körmendiek
Forrás: Szendi Péter

Szombathelyi oldalon Perl Zoltán játszott extrát szerdán, 24 percet töltött a pályán, 28/3 pontig jutott – de a sárga-feketék saját nevelésű, válogatott játékosa hosszú ideje parádés teljesítményt nyújt, vélhetően Körmenden is főszerep vár rá. – Nehéz meccset játszottunk Szombathelyen, nem adta olcsón a bőrét a Körmend – fogalmazott Perl Zoltán. – A találkozó nagy részében a mi akaratunk érvényesült, mi vezettünk, többször is elléptünk nyolc-tíz ponttal; de a riválisunk egy pillanatra nem adta fel, nagyon szívósan küzdött, rendre visszajött a meccsbe. Így csak a végén dőlt el a csata. Az utolsó negyedre talán kicsit elfáradt a Körmend, és a védekezésünk is jobban működött. De összességében szerintem megérdemelten nyertünk. Egyébként mindkét csapaton érződött a feszültség, mégiscsak egy döntő első meccsét vívtuk. 

Több hiba is csúszott a játékba mind a két oldalon – sokat segített a nagyszerű közönségünk. – Körmenden egy még motiváltabb, még harcosabb, egy roppant keményen védekező ellenfélre számítok – folytatta Perl Zoltán. – Továbbá a Körmend hazai pályán rendre jól dob, erre külön ügyelnünk kell – nem szabad, hogy sok tiszta távoli dobóhelyzetet alakítson ki. Sok múlik majd a védekezésünkön, támadásban pedig csapatként, türelmesen, pontosan kell játszanunk. Ha az első meccsen rajtunk volt a nyomás, akkor most a Körmenden lesz. Teljes csapattal utazunk, – szeretnénk begyűjteni a második győzelmünket! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában