Labdarúgás

2022.06.20. 11:27

Nyolc játékos szerződtetését jelentette be a Szombathelyi Haladás - Visszatért Mursits Roland, Nyíri Vince és Bolla Gergő is

Nem tétlenkedtek az elmúlt hetekben a Haladás vezetői. Hétfőn délelőtt a Haladás Sportkomplexum VIP-termében ugyanis nyolc új futballistát mutatott be az előző bajnokságot a hatodik helyen záró klub.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

A szombathelyi születésű Mursits Roland 2015-ben távozott Szombathelyről, védett Békéscsabán, Cegléden, az utóbbi három évben pedig Dorogon - a Komárom-Esztergom megyei gárda csapatkapitány is volt a 31 éves hálóőr. Az Illés Akadémián nevelkedett Nyíri Vince is zöld-fehérbe öltözik, a 20 esztendős jobb oldali védő 2019-ben szerződött Dorogra - most ő is hazatért. Csakúgy mint a szintén hátvéd Bolla Gergő, a 22 éves futballista az Illés Akadémián nevelkedett, majd a Haladástól 2019 nyarán szerződött a szlovén másodosztályú NK Nafta 1903 Lendva csapatához. Alapember volt, a 2021/22-es bajnokságban 22 meccsen játszott és egy gólt szerzett. A Békéscsabán, Felcsúton, majd a német 1860 Münchenben is szereplő Hursán György miután hazatért, ismét Békéscsabán játszott, tavaly nyáron szerződött Pécsre - 19 bajnokin futballozott - most Szombathelyen folytatja pályafutását. 

A középpályára a szerb-magyar, korábbi  U21-es válogatott Vanja Zvekanov érkezett. A 22 esztendős védekező futballista megfordult az olasz Genoa U19-es gárdájában, itt a Primavera csapatban 36 mérkőzésen szerepelt. Legutóbb pedig a szerb másodosztályú FK Javor-Matis Ivanjica csapatában futballozott, amellyel feljutott az első osztályba. Zvekanov korábban már 39 bajnokit játszott a szerb első ligában és 21-gyet a másodosztályban. A 23 éves támadó középpályás Csernik Kornél Soroksárról érkezett, 29 meccsen hat gólt szerzett a magunk mögött hagyott bajnokságban. A játékos korábban az FTC-ben is szerepelt, így 22 NB I.-es mérkőzése is van. A középpályás Sipos Zoltánt Szolnokról igazolta a Haladás, 24 meccsen lőtt 7 találatával csapata legeredményesebb futballistája volt. Csakúgy mint a III. kerület korábbi támadója, Borvető Áron. A 23 éves futballista 37 meccsen 9 gólt vágott, ezzel az óbudai gárda házi gólkirály lett. Bosnjak Predrag és Németh Milán pedig meghosszabbìtotta lejàró szerződését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában