Eredmények

2022.06.20. 08:00

Tatamira léptek - Vasiak is részt vettek a kick-box világkupán

Összesen hét érmet szereztek az Agrobio Classic Kick-box és Box Club versenyzői a 27. Magyar Kick-box Világkupán.

Sütő Dániel

Az agrobiosok: balról Kovács Gábor, Holczmüller Bence, Polgár Dávid, Mayer Gábor

Forrás: VN/ACKBC

A verseny a legjobb hazai kick-boxosok számára kiváló felkészülés az őszi felnőtt Európa-bajnokságra és utánpótlás világbajnokságra. A rendszerint nagy csapattal érkező orosz és a fehérorosz versenyzők távollétében is több mint 1700 versenyző összesen 3200 nevezést adott le. Az eseményre többek között az Egyesült Államokból, Argentínából és Szingapúrból is érkeztek versenyzők. 

A szombathelyi Agrobio Classic Kick-box és Box Club versenyzői, edzői is részt vettek a 27. Magyar Kick-box Világkupán. A sportolók nagyon várták már a budapesti világversenyt, mindenki keményen odatette magát a küzdelmek során. A torna végén Magyarország végzett az éremtáblázat első helyén, a szombathelyi egyesület a kiemelkedő 41. helyen zárt a több mint kétszáz sportegyesület rangsorában. Az Agrobio versenyzői hét éremmel térhettek haza: két aranyat, két ezüstöt, három bronzot szereztek a harcosok. A 63 kg-osok között Csejtey Gábor pointfighting masters és light contact masters kategóriában is aranyérmet szerzett. Polgár Dávid a 84 kgosok mezőnyében kick-light junior kategóriában a második helyen végzett.

Az agrobios Csejtey Gábor két aranyérmet szerzett.

Bedi Miklós a +57 kg-osok között pointfightingban második, míg Králl Csaba a 85 kg-osok mezőnyében kick-light juniorban bronzérmes pozícióban zárt. Kovács Szabolcs 74 kg-ban pointfighting és kick-light kategóriában is a dobogó alsó fokára állhatott. A szombathelyi Controll SE ezen a tornán csak Szmolek Emanuelt indította, Dancsó Zoltán edző ezúttal pihentette legjobbjait. Emanuel sajnos első összecsapása során lesérült, így nem tudta folytatni a küzdelmeket. A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend négy nevezést adott le a versenyre. Horváth Szabolcsot kadet II.-ben, a 42 kg-osok között light-contactban az angol Singh Digwa Gurdit Denis jogosan búcsúztatta Szabolcsot a további küzdelmektől és nyerte meg ezt a súlycsoportot. 

Kick-light szabályrendszerben Szabolcs a négybe kerülésért egy bolgár versenyzővel vívott szoros meccset. Az összecsapás vége előtt fél perccel Szabolcs vezetett két bírónál is 2-3 ponttal. A mérkőzés végén mégis ellenfele, Dimitrov Martin kezét emelték fel, így érmet ebben a szabályrendszerben sem sikerült szereznie. Kraller Patrik szintén kadet II.-ben, a 63 kgosok között light contact szabályrendszerben egy erősebb rúgást követően bordasérülést szenvedett, emiatt fel kellett adnia a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában