Teke

2022.06.24. 07:00

Történelmi tett - Három érmet szereztek a répcelaki tekések

Fennállása legjobb eredményét érte el a Répcelaki SE tekecsapata a magunk mögött hagyott szezonban. A vasiak három érmet is szereztek.

Pum András

A répcelaki tekecsapat. Állnak, balról: Molnár Pál, Horváth Zoltán, Kiss Zsolt (edző), Tóth Áron, Bóka Róbert. Guggolnak: Simon Szabolcs, Móricz Zoltán, Bíró Patrik, Kuslics Gergely, Varga Bence. A képről hiányzik: Rozmán Szabolcs, Kiss Bence

Forrás: Unger Tamás

Várakozáson felül szerepelt a 2021/22-es szezonban a Répcelaki SE szuperligás tekecsapata. A Kiss Zsolt vezette együttes fennállása legjobb eredményeit érte el. A bajnokságban bronzérmet, a Magyar Kupában ezüstérmet szereztek, az Európa Kupában pedig szintén harmadik helyen végeztek a vasiak, így kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligájába. És akkor még az egyéni sikereket nem említettük, Móricz Zoltán az észtországi világbajnokságon tandem-mixben ezüstérmet szerzett, a magyar válogatott szövetségi edzője pedig Kiss Zsolt volt. Visszatérve a bajnokságra: ősszel a répcelakiak 16, míg tavasszal kilenc pontot gyűjtöttek, így 23 ponttal zártak a harmadik pozícióban. 

– Őszintén szólva kissé pesszimistán vártam a szezont, nem voltak vérmes reményeink – ezt akkor le is nyilatkoztam – mondta Kiss Zsolt vezetőedző. – Ugyanis a legfőbb riválisaink – Szentgotthárd, FTC, Győr – hozzánk képest jobban igazoltak és mivel a Szeged és a ZTE eleve kiemelkedett a mezőnyből, a dobogóban – reálisan nézve – nem is bízhattunk. A középmezőny elejére, vagy végére vártam az együttest. Ám remek csapategységet sikerült kialakítanunk, ez a történelmi siker elsődleges oka. Korábban még sohasem nyert a répcelaki tekecsapat egy évben három érmet. Hiába álltak ellenfeleink papíron, nevek alapján erősebb játékosokból, a fiúk remek egységet alkottak. Fontos volt, hogy a riválisok elleni meccseket behúztuk. Oda-vissza vertük a Győrt, itthon legyőztük az FTC-t és idegenből is elhoztunk egy pontot. 

Utóbbin múlott, hogy végül sikerült bronzéremmel zárnunk. A Szentgotthárdtól ugyan itthon kikaptunk, de idegenben nyertünk ellenük. Fontos volt az ajkai siker, több sérült játékossal is sikerült nyernünk – onnantól indult meg igazán a szekerünk, az a siker lendített át bennünket a holtponton. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, azt vallom, hiába vannak kiemelkedő tudású játékosaink, ha nincsenek mellettük zongoracipelők, nincs eredmény sem. A répcelaki pálya pedig komoly hazai pályát jelentett, ellenfeleinknek itt kevés babér termett. Ami a nemzetközi szereplést illeti: – A szlovéniai Európa Kupára nem úgy utaztunk, hogy továbbjutunk, olyannyira, hogy miután egyre tovább jutottunk, még pluszban szállást kellett foglalnunk – hiszen úgy kalkuláltunk, akkor már nem leszünk versenyben – mesélte Kiss. 

– A Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőbe jutásért a klasszisokkal felálló Neumarkt ellen nem volt esélyünk, de így is nagy élmény volt a párharc, ráadásul a répcelaki visszavágón telt ház előtt, remek hangulatban játszottunk – igazi sportélményt szerezve a helyi tekebarátoknak. Ami a folytatást illeti, egy játékost igazoltunk, Szabó Attila Nyergesújfaluról érkezett. A felkészülést pedig július közepén kezdjük, több edzőmérkőzést is vívunk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában