Labdarúgás

2022.06.29. 17:55

Ünnepélyes díjkiosztóval ért véget a 2021–2022- es városi amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság - fotók

Az ünnepélyes díjkiosztóval hivatalosan is véget ért a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség által lebonyolított 2021–2022- es városi amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság.

Tóth Gábor

A díjazottak – gólkirályok, csapatvezetők

Forrás: Unger Tamás

A díjkiosztónak, az eredményhirdetésnek a Haladás Sportkomplexum sajtóterme adott otthont. Vargyas Miklós labdarúgószakág-vezető beszámolójában elhangzott, hogy a 2021-es év elején a pandémia miatt nem tudták kiírni a kispályás bajnokságot. Majd tavaly júniusban úgy döntött a versenybizottság, hogy a több évtizedes hagyományt megváltoztatva a nagypályás bajnoksághoz hasonlóan a kispályás pontvadászat is áttér az őszi-tavaszi lebonyolításra. Ennek megfelelően augusztus végén rajtolt el a kispályás pontvadászat 60 férficsapattal három korosztályban. Az ősz folyamán három napot kellett elhalasztani az esős időjárás miatt. Később két mérkőzés kivételével minden elhalasztott összecsapást le tudtak játszani a csapatok – az elmaradt két meccset a tavaszi első napon pótolták az érintettek. A téli szünet után, a tavaszi rajt előtt a szövetség munkatársai meghívták a csapatok vezetőit egy megbeszélésre. Csupán nyolc csapatvezető jelent meg – pedig a téma a bajnokság pénzügyi elszámolása, illetve a felmerülő kérdések átbeszélése volt.

 

Ekkor jelentették be, hogy a kispályás bajnokságok történetében először minden igazolt játékosra biztosítást kötött a szövetség a Groupama Biztosítóval. Érdekesség, hogy a bajnokság folyamán három futballista szenvedett komolyabb sérülést, mind a hárman lábtöréssel kerültek kórházba. Tavasszal csupán egy nap meccseit kellett elhalasztani az időjárás miatt. Többször is volt eső napközben, de a mérkőzéseket mindig le lehetett játszani. A június 9-én véget érő bajnokságban összesen 539 mérkőzést játszottak le, hetente 800-850 amatőr futballistának biztosított rendszeres sportolást a pontvadászat. A bajnokságot nyolc játékvezető kezdte, tavasszal ez a létszám 11-re bővült. Mindössze kétszer akadt dolga a fegyelmi bizottságnak, mind a két játékost eltiltotta. A bajnokságtól két csapat lépett vissza létszámproblémák miatt. A versenybizottság már elkészítette a 2022–2023-as bajnokság versenykiírását, amelyet a héten e-mailben megkapnak a csapatvezetők. 

A 2021–2022-es amatőr városi kispályás labdarúgó-bajnokság végeredménye, 

A csoport: 1. Don Pepito, 2. Atlantisz SÉ SE, 3. FocIszak FC. Gólkirály: Horváth Gergely (Hajnal Presszó) 36 gól. 
B csoport: 1. LK Bulls, 2. Szikla M.F.C, 3. Ölbői Horgásztó. Gólkirály: Takács Soma (LK Bulls) 23 gól. 
C csoport: 1. The 3rd Team, 2. Atanács, 3. Screen Works-Szikla. Gólkirály: Szakály Bence (Vasi Meteor) 38 gól. 
C csoport: 1. Wanted FC, 2. Tűzoltóság, 3. Classic FC. Gólkirály: Tóth Ferenc (Classic FC) 39 gól. 
Öregfiúk: 1. Falco-Piac Café, 2. Vasi Korall Kft., 3. Palace Póker Club. Gólkirály: Horváth Róbert (Falco-Piac Café) 48 gól. 
Szenior: 1. Örökifjak, 2. Falcold, 3. Borbarátok. Gólkirály: Németh József (Örökifjak) 25 gól. 

A díjkiosztó előtt egy kisebb, megható ünnepség keretében búcsúztatták el a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség három kipróbált, rutinos, rengeteg tapasztalattal felvértezett munkatársát: Szerdahelyi János 40, míg Czeglédy Gyula és Németh Lajos egyaránt 35 esztendő után távozik a szövetség közösségéből, kötelékéből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában