Elismeréseket is átadtak

2022.07.26. 21:13

14. Németh Pál Emléktorna: Dobó SE-dominancia a hölgyeknél - fotók

A 14. Németh Pál Emléktornán Rajczi Bianka-Pásztor Bence kettőse nyerte a mix vegyespáros kalapácsvetést. Egyéniben a Szombathelyi Dobó SE női atlétái vitték el a pálmát, a fiúknak ezúttal nem jött ki a lépés.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Az időjárás kissé megtréfálta a 14. Németh Pál Emléktornára kilátogatókat, ugyanis valamivel több mint fél órával a kezdés követően leszakadt az ég. A verseny lehetőséget teremtett azoknak, akik még nem szereztek kvótát a közelgő kontinenstornára. Halász Bence és Pars Krisztián sem lépett dobókörbe, ők már biztosan ott lesznek az augusztusi müncheni Európa-bajnokságon.

Az Emléktornán a férfiak egyéni versenyében Rába Dániel bizonyult a legeredményesebb szombathelyinek, 70,79-es dobásával a negyedik helyen végzett, ő is fix tagja az Eb-keretnek. A nőknél a hullámzóan teljesítő Viszkeleti Villő hajította legmesszebbre, 68,43 méterre a kalapácsot. Ezen kívül azonban valamennyi dobása érvénytelen lett. Második lett Gyurátz Réka (67,30), aki szintén ott lesz a müncheni kontinenstornán, a harmadik helyen pedig az ugyancsak szombathelyi Németh Zsanett (64,49) végzett. A kalapácsvetők mix vegyespárosának számát a Rajczi Bianka-Pásztor Bence duó nyerte. Bianka 58,14-es legjobb dobásával nem sokkal maradt el egyéni csúcsától.

– Dobogóra vártam magunkat, mert tavaly és tavaly előtt is sikerült érmet szereznünk, igaz nem a legfényesebbet, az máig váratott magára – értékelte a páros teljesítményét Rajczi Bianka, a Szombathelyi Dobó SE fiatal kalapácsvetője. – Jól kezdődött a verseny, mert másodjára dobtam a legnagyobb kísérletemet, viszont az eső alaposan bezavart, mert elkezdett csúszkálni a kör a hirtelen lezúduló csapadékmennyiség miatt, de összességében nagyon örülök annak, amit elértem – nyilatkozta Bianka, aki az elmúlt fél évében stabilan teljesített, de azért van egy kis hiányérzete, mivel érzése szerint az alapozás vége számára nem úgy sikerült, ahogy eltervezte. Úgy fogalmazott, kellene egy kiemelkedő dobás.  

A Szombathelyi Dobó SE mesteredzője, Németh Zsolt is úgy látta, hogy ezúttal nem jött ki a lépés kalapácsvetőinek.

– Nagyon kezdődött a verseny, remek időben, de aztán az első sorozatot követően szétverte az eső a tornát – mondta a tréner. – Teljesen megváltozott a dobókör minősége, próbáltunk javítani a helyzeten, de hiába. Az időjárás nagy mértékben rontotta a verseny színvonalát, de mindennek ellenére volt jó pár olyan eredmény, aminek tudunk örülni. Abban is biztos vagyok, hogy a megjelent 16 versenyzőből legalább 14 méterekkel többet tudott volna dobni ideális körülmények között.  

Az eredményhirdetést követően Viszkeleti Villőt, Halász Bencét és Németh Zsoltot, illetve nem sokkal később Bodorkós-Horváth Katát is köszöntötték a legutóbbi nemzetközi versenyeiken elért kiváló teljesítményük elismeréseként. Az eseményen rövid beszéddel emlékezett Németh Pálra és az ő munkásságára Hende Csaba országgyűlési alelnök, valamint Tóth Kálmán, az önkormányzat sportbizottságának elnöke. Ezután a hagyományoknak megfelelően a résztvevők megkoszorúzták a dobópápa, Németh Pál szobrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában