Torna

2022.07.09. 07:12

A szombathelyi Delfin SI SE női tornásza az ország legjobb ifistái között

Maráczi Fruzsina ott lesz a tornászok EYOF-ján és a junior Európa-bajnokságon is.

VN

Maráczi Fruzsina gőzerővel készül a versenyekre

Fotó: © Cseh Gábor

Maráczi Fruzsina a Delfin SI SE 15 éves tornásznője bekerült a legjobb három tornásznő közé, akik részt vehetnek a júliusi EYOF-on (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) és az augusztusi Münchenben megrendezendő junior Európa-bajnokságon.


Két hivatalos válogató verseny és számos ellenőrző megmérettetés előzte meg a végső csapat kihirdetését. A legjobb három lány mindkét eseményen képviselheti Magyarországot, az Eb-n – mivel öten alkotnak egy csapatot – két fővel kiegészül a delegáció. Fruzsi könyök műtéteit követően hosszas rehabilitáció és felkészülés után harcolta ki a jogot a világversenyen való részvételre. Szombathelyiként jóval többet kellett teljesítenie ahhoz, hogy Jordanov Zoltán utánpótlás szakmai vezető bizalmat szavazzon neki, de remek adottságai átsegítették a nehézségeken. 


A július 24-30. között tartandó Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon – amelyet a szlovákiai Besztercebányán rendeznek – a Cziffra Lili (Dunaújváros DKSE), Maráczi Fruzsina (Delfin SI SE), Balzsay Hanna (KSI SE) együttes képviseli a magyar színeket. Az augusztus 11-21. között tartandó müncheni Európa-bajnokságon pedig a Cziffra Lili (Dunaújváros DKSE),  Maráczi Fruzsina (Delfin SI SE), Balzsay Hanna, Bogyó Anna (KSI SE), Knight Anna (Postás SE) tornászalakulat veszi fel a versenyt a kontinens legjobbjaival. 


– Nagyon örülünk, hogy a 2014-es Európa-bajnokság után újra részt vehetünk junior világversenyen – fejezte ki örömét Vizer Erzsébet szakmai vezető. – Több éves csend előzte meg, hogy Szombathely jelentkezett egy újabb jól felkészített versenyzővel. Fruzsi jó úton halad, remélem sikerül elérnie kitűzött céljait.

© Cseh Gábor

Maráczi Fruzsina gőzerővel készül a versenyekre
Forrás: © Cseh Gábor

Címkék#sport#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában