Atlétika

2022.07.28. 14:00

Aranyat szerzett a HVSE atlétája

A szombatig zajló XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) fiú kalapácsvetésben a Haladás VSE fiatalja, Szabados Ármin diadalmaskodott 72,64 méteres teljesítményével.

Sütő Dániel

Szabados Ármin győzelméhez nem férhetett kétség

Forrás: Magyarock/Szalmás Péter

Fotó: Peter Szalmas

Közel 100 magyar fiatal érdekelt a besztercebányai Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, amelyet 16. alkalommal rendeznek a napokban. A magyar küldöttséget kilenc sportág kilencvennégy képviselője alkotja.

A fiatalok fantasztikusan szerepelnek eddig a szombatig tartó fesztiválon, ugyanis csak a keddi napon kilenc érmet szereztek a magyarok, köztük három aranyat. Az egyiket a Haladás VSE kalapácsvetője, Szabados Ármin gyűjtötte be, aki nagyon meggyőző teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt.

 – Tizenketten indultak kalapácsvetésben, egy országot csak egy sportoló képviselhette – számolt be Lezsák Balázs, a Haladás VSE atlétika szakosztályának edzője. – Bő egy ónappal ezelőtt Ármin hatodik helyen végzett a korosztályos Európa-bajnokságon. A kontinensviadalt követően kissé csalódott volt Ármin, mert negyediknek kellett volna lennie. 69,10-es dobásával elmaradt a várakozásoktól, nyomott is hagyott ez elég rendesen a lelkében. Azóta edzéseken sem tudott olyan nagyot dobni, egy olyan 72,70-es távot céloztuk be az EYOF-ra.

Szabados Árminnak Besztercebányán tökéletesen kijött a lépés. Hat dobásából négy lett érvényes, az ötödik sorozatban elért 72,64 méterével állt az élre.

– Az első érvénytelen dobása után 71,21 méterre hajította a kalapácsot, amivel sokkolta a mezőnyt, onnantól kezdve nem férhetett kétség Ármin győzelméhez – fogalmazott Lezsák Balázs. – Több, mint háromméteres előnnyel nyerte meg a számát, amit nevezhetünk papírforma győzelemnek, de azért izgultunk, hogy kellőképpen kijöjjön Árminnak a lépés. Bízom benne, hogy ettől a sikertől ismét magához tér, és talán a szezon második részében nagy dobásokkal tud előrukkolni, remélhetőleg megdönti jelenlegi egyéni csúcsát is, azt a bizonyos 76,86-ot, amit júniusban ért el Székesfehérváron.  

Szabados Ármin az olimpiai csapattal vasárnap érkezik haza Besztercebányáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában