Indulás előtti pillanatok

2022.07.11. 14:50

Edzőtáborba utazott a Szombathelyi Haladás - fotók

Egyhetes ausztriai edzőtáborba utazott a Szombathelyi Haladás. A vasiak az edzések mellett három felkészülési mérkőzést is vívnak.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Hétfőtől vasárnapig az ausztriai Mönichkirchenben készül a bajnokságra a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata. A vasiak hétfőn kora délután buszra pattantak és mivel Mönichirchen csak 70 kilométerre fekszik Szombathelytől, késő délután már edzést is vezényel a játékosoknak a Németh Szabolcs vezette szakmai stáb. A zöld-fehérek a táborozás során három edzőmérkőzést is vívnak. Kedden 17 órakor Wildonban a szlovén második ligás NK Rogaska, csütörtökön 17.30-kor a bécsi Anker Arénában a szaúd-arábiai első osztályú Al-Ahli, szombaton 15.15-kor pedig Eggendorfban a katari első ligás Al-Sadd ellen lépnek pályára Németh Milánék. 

Az edzőtáborba 24 futballista (18 mezőnyjátékos és három kapus) utazik, köztük két próbajátékos: a Rapid Wien II. ellen gólt szerző észak-macedón Alban Taipi, valamint a Puskás Akadémiában nevelkedett, jelenleg az NB III.-as Teskándban szereplő 20 esztendős Nagy Richárd. Ami Taipit illeti, a másodosztályban csak úgy szerepelhet külföldi labdarúgó, ha a klub vállalja, hogy ennek fejében elesik az MLSZ központi támogatásától. Kivételt képez ez alól csapatonként egy, 2003. január 1. után született légiós – Taipi pedig 2003. június 21-én született, tehát megfelel a szövetség „külföldi” szabályainak. Azaz minden „következmény” nélkül szerepelhetne a Haliban.

 

A Haladás Ausztriába utazó játékoskerete: Mursits Roland, Verpecz István, Pálfi Donát – kapusok. Lucas Simut, Nyíri Bence, Bolla Gergő, Hursán György, Csató Martin, Tarján Patrik, Bosnjak Predrag, Németh Milán, Devecseri Szilárd, Csilus Tamás, Tóth Máté, Rácz Barnabás, Doktorics Áron, Csernik Kornél, Sipos Zoltán, Nagy Richárd, Bartusz Dániel, Horváth Rajmund, Borvető Áron, Lencse László, Alban Taipi – mezőnyjátékosok.

Az MLSZ-ben elkészítették az NB II. 2022/23-as szezonjának sorsolását. A pontos kezdési időpontok még nem ismertek, de a dátumok igen. A vasiak az első fordulóban július 31-én a Csákvár ellen hazai pályán kezdik a bajnokságot. Az őszi szezonban 19 fordulót rendeznek, az utolsót december 11-én. A tavaszi szezon január 29-én startol és május 21-ig tart.

A Haladás őszi programja. Július 31.: Haladás–Csákvár, augusztus 7.: Nyíregyháza–Haladás, 14.: Haladás–ETO FC Győr, 21.: Siófok-Haladás, 28.: Haladás-Soroksár. Szeptember 4.: Tiszakécske–Haladás, 11.: Haladás–Ajka. Október 2.: Pécs-Haladás, 5.: Haladás–Kazincbarcika, 9.: Gyirmót–Haladás, 16.: Haladás–MTK, 22.: Szentlőrinc–Haladás, 30.: Haladás-Dorog. November 6.: Békéscsaba–Haladás, 9.: Haladás-Budafok, 13.: Mosonmagyaróvár–Haladás, 27.: Haladás–Kozármisleny. December 4.: Diósgyőr–Haladás, 11.: Csákvár-Haladás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában