Kosárlabda

2022.07.31. 13:59

Falco: amerikai légióst igazolt a bajnok

Zach Brown a Falco KC Szombathely NB I.-es kosárcsapatának új igazolása.

Tóth Gábor

Forrás: Facebook/Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely

A 26 éves, 198 centis amerikai légiós számára nem ismeretlen a magyar bajnokság. Brown ugyanis a 2020/2021-es szezont Szegeden töltötte, és komoly szerepe volt a klub történelmi bronzérmében. A 3-as poszton bevethető légiós a Magyarországon töltött szezonjában 35 mérkőzésen 17,1 pontot és 4,3 lepattanót átlagolt - mellette pedig legtöbbször az ellenfél legjobbján védekezett. A sikeres szegedi év után az előző szezont a német első osztályú Hamburg Towersnél töltötte, ahol 36 mérkőzésen lépett pályára - Brown a Hamburggal bejutott a rájátszásba is. A német élvonalban 16,7 percet, 5 pontot és 1,7 lepattanót átlagolt. Zach Brown tavaly a ULEB Euro Cup sorozatban is pályára lépett. Az amerikai 13 nemzetközi meccsen játszott, 16,9 perceket töltött a parketten, 5,4 pontot és 2,8 lepattanót átlagolt. Brown játékénál ki lehet emelni, hogy a múlt szezont leszámítva (26,5%) karrierje során mindig 30% felett, legtöbbször 35% felett triplázott.

Örülök, hogy sikerült megszereznünk - összegzett Milos Konakov vezetőedző. - Egy sokoldalú játékost kerestünk hármas posztra. Brown nagyon fizikális játékos, aki képes jól védekezni, ami az ő posztján fontos lesz számunkra. Támadóoldalon pedig képes többféle módon is pontot szerezni. Személyében ismét egy olyan játékos érkezik, aki ismeri a magyar bajnokságot, és mellette az európai sorozat sem lesz ismeretlen számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában