Kosárlabda

2022.07.05. 13:26

Falco: Benke Szilárd távozik, légiósnak áll

Távozik a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely bajnoki címvédő NB I.-es kosárlabdacsapatától Benke Szilárd, aki a francia élvonalban, BCM Gravelines-Dunkerque csapatában folytatja a pályafutását.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Benke Szilárdot 2019 nyarán igazolta le a Falco KC NB I.-es kosárlabdacsapata – a válogatott bedobó Szolnokról tette át a székhelyét Szombathelyre. Benke pillanatokon belül beilleszkedett új csapatába, kulcsjátékosként vette ki a részét az elmúlt évek sikereiből. Alapembere volt a 2021 és a 2022-es bajnokcsapatnak – ráadásul Magyar Kupát is nyert a sárga-fekete alakulattal.

A 27 éves válogatott bedobó szerződtetését a francia együttes a közösségi oldalán jelentette be kiemelve, hogy Benke a szombathelyi gárda alapemberei közé tartozott az elmúlt években és komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. A Dunkerque emlékeztetett rá, hogy új kosarasa az előző szezonban az NB I.-ben és a Magyar Kupában 13,7 pontot, 3,3 lepattanót és 3 gólpasszt, míg a Bajnokok Ligájában 12,9 pontot, 4,3 lepattanót, 2,6 gólpasszt átlagolt mérkőzésenként.

A francia klub arra hívja fel a figyelmet, hogy Benke egy fejlődni képes, intelligens játékos, igazi csapatember, és kiemelik a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményét.

– Benkének vélhetően szüksége lesz egy alkalmazkodási időszakra, de vannak olyan kosárlabdázói és atlétikai tulajdonságai, amelyek lehetővé teszik számára, hogy komoly erősítés legyen csapatunknak. Biztosak vagyunk a dolgunkban, mert nagyon-nagyon intelligens játékost igazoltunk – fogalmazott a BCM Gravelines Dunkerque honlapján a sportigazgató, Olivier Bourgain.

A Dunkerque a legutóbbi szezonban a 12. helyen végzett a 18 csapatos élvonalban. Arról nincs információ, hogy Benke mennyi időre írt alá új csapatához. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában