Romániában szerepel a Haladás VSE

2022.07.07. 18:32

Futsal BL: újra rivális a Benfica

Portugál, ukrán és román ellenfelet kapott a bajnoki címvédő Haladás VSE futsalcsapata a Bajnokok Ligája fő fordulójának A jelű sorsolásán.

Pum András

Gyimesi Mátéék Romániában kezdik a BL-szereplést

Forrás: Unger Tamás

Az előző idényben kiváló eredménnyel debütált a Haladás VSE futsalcsapata a legrangosabb európai sorozatban, csak a legjobb 16 közé jutásért vívott portugáliai viadalon esett ki. Ennek köszönhetően az UEFA-együttható 17 pozícióval előrébb, a 28. helyről a 11. helyre repítette a vasiakat a rangsorban. Így nagyon kedvező helyzetből várhatták a zöld-fehérek a csütörtöki svájci sorsolást. A Bajnokok Ligája 2022/2023-as szezonját 56 csapat részvételével rendezik, a HVSE a fő forduló A jelű ágán kapcsolódik be a küzdelmekbe. 

A kalapbeosztások alapján az is biztos volt, hogy Romániában vagy Máltán küzdenek a Bajnokok Ligája elitköréért. A szombathelyiek a harmadik kalapba kaptak besorolást. Az A ágon a címvédő Barca, az 1–11., valamint a 16–19. pozícióban lévő gárdák mérkőznek meg négycsapatos tornákon az elitkörért, a négy csoport első három helyezettje jut tovább a legjobb 16 közé. Nos, a sorsolás alapján a szombathelyiek a portugál SL Benficával, az ukrán MFC Khersonnal, valamint a négyes tornát rendező román United Galatival kerültek egy csoportba, a negyedikbe. 

A tornát Romániában, Galac városában rendezik október végén. Ahogy jeleztük, az első három jut a legjobb 16 közé. A Benficával idén már összecsaptak a vasiak, a lisszaboni selejtező a bombaerős portugálok sikerét hozta. 

– A Benficát nem kell bemutatni, nem véletlenül került az első kalapba, csoportunk esélyese – mondta Gyimesi Máté, a HVSE kapusa. – Ukrajnában háború dúl, csapattársunk, Dávid Richárd korábban játszott a Khersonban, akkor több brazil játékosuk és spanyol edzőjük is volt, kérdés, ők azóta eligazoltak-e a klubtól, s milyen játékerőt képvisel a gárda. A korábbi BL-selejtezőkben egy másik ukrán csapatot legyőztünk már. A románokat sem szabad leírni, elsősorban a hazai pálya előnyében bízhatnak. Reméljük, hogy szurkolóink elkísérnek minket a szomszéd országba, és segítenek a továbbjutás kiharcolásában. A 16 közé jutáshoz legalább egy csapatot meg kell előznünk, hiszem, hogy ez sikerül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában