Labdarúgás

2022.07.01. 07:00

Komoly célokért - Sipos szerint a Haladás feljutásra esélyes

A Szolnokról a Szombathelyi Haladásba igazolt házi gólkirály, Sipos Zoltán komoly célokkal vág majd neki a 2022/23-as NB II.-es labdarúgó-bajnokságnak.

Pum András

Sipos Zoltán (középen) keményen edz a zöld-fehér sikeréért

Forrás: Unger Tamás

 A 21 éves Sipos Zoltán kilenc góllal lett a szolnokiak házi gólkirálya, márpedig egy gyengén szereplő, kiesőcsapatban nem egyszerű ennyi találatot szerezni. A Puskás Akadémián nevelkedett támadó tisztában vele, a Haladásnál nem a bennmaradás, sokkal inkább a dobogó lesz a cél. 

– Egy nagyon nehéz időszak után kerültem Szolnokra, számomra – mind gólok, mind gólpasszok tekintetében – jól sikerült az elmúlt év – mondta Sipos Zoltán. – Sajnos a csapat kiesett az NB II.-ből viszont az egyéni fejlődésem szempontjából fontos év volt a szolnoki. Mint később kiderült, ennek köszönhetően lehet most itt, a Haladásnál. Sok klub keresett a bajnokság vége óta, a Haladásé kicsit az utolsó pillanatban érkezett. Amikor ez az ajánlat befutott, én nem is nagyon mérlegeltem, én egyből tudtam, hogy a továbblépésem szempontjából ez lesz a legjobb opció. Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban, az Illés Akadémián minden adott a felkészüléshez, a jó futballhoz. A mai futbalban elengedhetetlenek a körülmények, márpedig itt minden rendben van e téren. Emellett jó szakmai stábbal, jó kerettel is rendelkezünk – minden adott, hogy komoly csapat alakuljon ki. Túl vagyunk már egy edzőmeccsen, ahol mindenki egy félidőt játszott. 

Egy kemény edzésekkel teli munka méltó lezárása volt a Petrzalka (1-0) elleni, jó iramú felkészülési mérkőzés. Örülök, hogy sikerült gólpasszt is adnom. De én maximalista vagyok, ritkán vagyok elégedett magammal. Ami a célokat illeti, nagyon ambiciózus ember vagyok, mindig magasra teszem a lécet, nem elégszem meg a könnyen elérhető dolgokkal. Mindig azt mondom: meg kell célozni a holdat, legrosszabb esetben a felhők között leszel. Nagyon szeretnék olyan csapatban futballozni, amelyik a feljutásért küzd. 

Márpedig a tavalyi év alapján a Haladás jogosan pályázik erre. Ez a keret alkalmas arra, hogy a bajnokságot az első ötben zárja – ez a minimum. Viszont – ahogy említettem is – nagyon komoly elvárásaim vannak mind magammal, mind a csapattal szemben, úgyhogy szeretnék a feljutó helyek valamelyikén végezni. Jó lenne, ha egy nagyon komoly egyesület nagyon komoly ambícióinak meg tudnánk felelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában