Labdarúgás

2022.07.15. 11:26

Labdarúgó Magyar Kupa: sorsoltak! - Öt vasi csapat a főtáblán

Kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójának a párosítását a főtáblán - a Rábapaty, a Sárvár, a Király, a Körmend VSE és a Söpte képviseli a vasi színeket a főtáblán.

Tóth Gábor

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A mérkőzéseket augusztus 5-6-án rendezik, mind az öt vasi gárda hazai pályán fogadja riválisát.

A Rábapaty (megyei I.) ellenfele a Komárom VSE lesz. A Komárom kieső, 17. helyen végzett a 20 csapatot felvonultató NB III. nyugati csoportjában - de végül maradt a harmadosztályban. A Vas megyei I. osztály bajnoka, a Sárvár (megyei I.) a Nyergesújfaluval csap össze. A Nyergesújfalu bronzéremmel zárta Komárom-Esztergom megyei I.-es bajnokságát. Szintén a Komárom-Esztergom megyei I. osztályából kapott riválist a megyei II. osztály déli csoportját megnyerő Körmend VSE. Mégpedig azt a Zsámbékot, amely roppant magabiztosan lett bajnok, és az idei szezont már az NB III.-ban kezdi. Az ezüstérmesként frissen a megyei I. osztályba feljutott Söpte nem kapott rossz sorsolást, azt Devecsert fogadja, amely a Veszprém megyei I. osztály 16 csapatos tabelláján a 11. helyen zárta a tavalyi szezont. A megyei I. osztályt ezüstéremmel, a megyei Magyar Kupát aranyéremmel záró Király SE a Veszprémet kapta. A Veszprém komoly erőt képvisel, ugyanis tavaly bronzérmes lett az NB III. nyugati csoportjában.

A párosítás, augusztus 5-6.: Rábapatyi KSK (I.)-Komárom VSE (NB III.), Sárvár FC (I.)-Nyergesújfalu SE (I.), Király SE (I.)-Practical VLS Veszprém (NB III.), tutitixtil-körmend VSE (II.)-Zsámbék SK (NB III.), Söpte SE (I.)-Devecseri SE (I.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában