Kosárlabda

2022.07.13. 14:01

Leszerződtette első új légiósát a Körmend

Wendell Mitchell személyében megvan az Egis Körmend első új légiósa. Ezzel együtt kiderült az is, hol folytatja kölcsönben a Rába-partiak fiatal tehetsége, Kenéz Csaba.

Sütő Dániel

Wendell Mitchell

Forrás: houstonchronicle.com

Wendell Mitchell az Egis Körmend új légiósa – jelentette be az élvonalbeli Rába-parti klub hivatalos közösségi oldalán. Az amerikai születésű, 25 éves egyes-kettes poszton bevethető, Wendell Mitchell személyében első új légiósát igazolta le a piros-fekete egyesület. Mitchell a tavalyi szezonban a koszovói bajnokság top csapatában, a Pristhinában kosárlabdázott, ahol 14,4 pontot, 3,5 gólpasszt és 2 labdaszerzést átlagolt mérkőzésenként.  A 190 centiméter magas amerikai játékos egyébként korábban a neves Texas A&M egyetemi csapatban kosárlabdázott a BIG 12 konferenciában.

Szerdán derült ki az is, hogy az Egis Körmend tehetséges fiatal játékosa, Kenéz Csaba Debrecenben folytatja pályafutását. A 2002-es születésű egyes és kettes poszton bevethető játékos a DEAC első csapatának keretét erősíti a következő bajnoki idényben, de nagy szerep vár majd rá az NB I/B Piros-csoportjába feljutó U23-as együttesben is. A tehetséges hátvéd egyébként unokatestvérével, a szintén a DEAC-ban pallérozódó Kovács Ákossal pattogtathat jövőre.

A Rába-parti klub már korábban bejelentette, hogy magyarjainak túlnyomó többsége – Ferencz Csaba, Durázi Krisztofer, Takács Kristóf, Kiss Mátyás, Krivacevic Marko, Doktor Péter, Ralf Martinez, Balogh Máté és Herczeg Kristóf – jövőre is az Egis Körmend sikereiért küzd Godwin Omenakával kiegészülve, aki az Albától érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában