Gyász

2022.07.11. 11:11

Nagyon megrendítette Törőcsik András halála Mészöly Gézát

Mészöly Gézát, a Szombathelyi Haladás szakmai vezetőjét is nagyon megrendítette Törőcsik András halála.

haladas.hu

A korábbi 45-szörös válogatott futballista, a legendás Törőcsik András szombati halála megrázta a futballtársadalmat. Mészöly Géza, a Szombathelyi Haladás szakmai vezetője is megrendülten mesélt a klub hivatalos honlapjának az egykori klasszissal kapcsolatos emlékeiről

- Tudtam, hogy nagyon beteg, ennek ellenére is nagyon megrázott a halála – mondta Mészöly Géza. – A szombati felkészülési-mérkőzésünk előtt kezdeményezésemre egyperces néma gyásszünettel emlékeztünk Törőre. Nagyon közel állt hozzám, nagyon jóban voltam vele, nehéz ilyenkor szavakat találni. Gyermekkorom kedvenc futballistája volt. Emlékszem, játszottam is ellene, amikor édesapám irányításával az 1982-es világbajnokságra készült a magyar válogatott, a Vasassal edzőpartnerei voltunk a válogatottnak. Fiatal focistaként nagyon nagy élmény volt testközelből látni, ahogy cselezett, amiket a labdával művelt. Elvitathatatlan volt a tehetsége, a zsenialitása, Lionel Messihez tudnám hasonlítani Törőt. Annyira a vérében voltak a testcselek, az átlépős cselek, olyan ütemben passzolt, hogy a védők nem tudtak rá felkészülni. A magyar labdarúgás egyik nagy alakját veszítettük el.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában