Súlyemelés

2022.07.06. 13:41

Papp Géza brillírozott Spanyolországban

A spanyolországi XXV. Trofeo Internacional Halterofilia nemzetközi súlyemelő versenyen a Haladás két fiatal kiválósága, Boros Viktória és Papp Géza mérettette meg magát magyar színekben.

Sütő Dániel

Forrás: HVSE

Neves nemzetközi csapatversenyen, a XXV. Trofeo Internacional Halterofilián vettek részt a magyar súlyemelők a napokban a spanyolországi La Corunában. A mieink kerete Haragos Attila szövetségi kapitány javaslata alapján állt össze. A Haladás VSE súlyemelő szakosztályát ketten képviselhették, Boros Viktória és Papp Géza személyében. Utóbbinak ez volt élete első nemzetközi versenye.  

–  Vikinek a szakítás sajnos nem sikerült – számolt be Márkus Erzsébet, a HVSE súlyemelő szakosztályának vezetője. – 88 kg-on kezdett, de egyik gyakorlata sem sikerült, lökésben azonban szépen teljesített, 109 kg-t érve el. A férfiak között Gézu parádézott, nagyon élvezte a versenyzést, látszott rajta, hogy nagyon él a dobogón első nemzetközi megmérettetésén, nagy élmény volt ez számára. Három új egyéni csúcsot ért el, szakításban (121 kg), lökésben (153 kg) és összetetteben (274 kg) is. Remek bemutatkozás volt ez a részéről, aminek reméljük lesz folytatása, mert nagyon megérdemelné – fogalmazott a szakosztályvezető.

 A Haladás VSE másik nagy reménysége, Darabos Sára csütörtökön utazik az Európai Unió Kupára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában