Bajnokok Ligája

2022.07.07. 13:27

Sorsoltak a BL-ben - Komoly csaták előtt a vasi kosárcsapatok

A Falcóra spanyol és francia ellenfelek várnak a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája 2022–23-as főtábláján, míg a Körmend a szlovák bajnokkal csap össze a selejtezőben.

Sütő Dániel

Újra megküzdhet a Falco a francia Strasbourggal

Forrás: Unger Tamás

A 2016-ban útjára indított Bajnokok Ligája a FIBA Europe első számú európai férfi klubkupája, amelynek 2022-2023-as sorozatára 29 ország 52 csapata nevezett, közülük 28 – köztük a magyar bajnok Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – egyből a főtáblára került, és mint a csütörtöki sorsoláson kiderült, a szombathelyiek az első kalapból a legutóbbi francia bajnokságban és a Bajnokok Ligájában egyaránt a negyeddöntőig jutó Strasbourgot, a harmadikból a spanyol bajnokság 10. helyén végző Murciát, míg a negyedikből egy selejtezőből érkező csapatot kaptak ellenfélül az A-csoportban.

A további 24 csapatra – köztük a magyar bajnoki ezüstérmes Egis Körmend gárdájára – selejtező vár. A kvalifikáció négy ágon zajlik, mindegyiken hat csapat szerepel – és mindegyikről egy jut fel a főtáblára. A Körmend a szlovák bajnok Patrioti Levice ellen kezdi meg a selejtezőt. Ha legyőzi a lévai csapatot, akkor a finn bajnok Karhu ellen folytatja. Ha ezt az akadályt is sikerrel veszi, akkor a spanyol Unicaja Málaga, a holland Heroes Den Bosch és a litván Siauliai hármas továbbjutója következik immár a főtáblára kerülésért. A hat csapat négy nap alatt lebonyolított minitornán dönt a továbbjutásról. A kvalifikációs kör szeptember 21. és 25. között zajlik majd. Ha a körmendiek feljutnak a főtáblára, akkor a francia Dijon, az olasz Dinamo Sassari és a görög PAOK lesz az ellenfelük a G-csoportban.

A csoportkör küzdelmei október 4-én kezdődnek és december 21-én érnek véget. A play-in január 3. és 18. között zajlik majd, míg a legjobb tizenhat – tehát a második kör január 24-én kezdi meg a versengést. A tervek szerint a finálét május 14-én rendezik. A legjobb 32 között nem lehet két azonos nemzetiségű klub egy csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában