A feljutás a cél

2022.07.02. 07:00

Szuperliga-rajt - Pályán a Kőszegi SE férfi teniszcsapata

A Kőszegi SE teniszcsapata a 15. szezonját kezdi a legmagasabb osztályban, a Szuperligában – hétfőn Siófokon lép pályára a KSE, a biztos bennmaradás a célja.

Tóth Gábor

Vörös Máté ismét játékra jelentkezik

 A tavaly 7. helyen záró kőszegi csapat keretében történtek változások: Joachim Kovács személyében egy osztrák légióssal, valamint négy saját nevelésű fiatallal (Markovics Móric, Mayer László, Vágfalvi Simon, Markovits Márton) bővült a játékosállomány. Visszatér a tavalyi szezont sérülés miatt kihagyó Vörös Máté és Kéki Márk. Ismét csatasorba állt Enyedi János, az amerikai légiós, Morris Eric viszont távozott. 

– A célunk a szokásos: szeretnénk bejutni a négy csapatot felvonultató felsőházba – jelezte Koltay Árpád, a Kőszegi SE csapatvezetője. – Nehéz a csoportunk. Az utóbbi két év győztese, a Győr ismét komoly erőt képvisel, kiemelkedik a mezőnyből, idén is a bajnoki címet célozza, de ellenük sem feltartott kézzel lépünk pályára. A csoport második, még továbbjutást érő helyére azonos eséllyel pályázunk a Siófokkal – a pillanatnyi forma dönt. Sajnos a sorsolás úgy alakult, hogy legfőbb riválisunkkal idegenben játszunk. De bízom a fiúkban, már többször bizonyítottuk, hogy csapatként kiváló eredményekre vagyunk képesek. Az újonc Halas is jó erőt képvisel, de ellene kötelező a győzelem. Bizakodva várom a szezon rajtját! A Kőszegi SE kerete: Vörös Máté, Bartakovics Marcell, Szappanos Márton, Khin Dániel, Kéki Márk, Enyedi János, Kovács Joachim, Markovics Móric, Mayer László, Vágfalvi Simon, Markovits Márton, Lipták János (csapatkapitány), Koltay Árpád (csapatvezető). 

A Kőszeg hétfőn Siófokon lép pályára, kedden fogadja a Győrt, majd csütörtökön ismét saját közönsége előtt meccsel a Halas ellen – minden mérkőzés 11 órakor kezdődik. A csoportkör után a két első és a két második helyezettje jut a felsőházba, ahol az érmes helyezésekért küzdhet, míg a harmadik és a negyedik helyezettek az alsóházban folytathatják, a bennmaradásért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában