Kézilabda

2022.08.11. 16:33

A gárda erőnléte függ Vinczétől - Sokat fejlődött az SZKKA fizikuma

Négy éve szolgálja az SZKKA-t Vincze Tamás erőnléti edző, akinek eredményes munkájával sokat fejlődött a lányok fizikai állapota.

Sütő Dániel

Vincze Tamás igyekszik folyamatosan javítani a lányok erőnlétén

Forrás: SZKKA

Július elején kezdte meg a felkészülést a 2022/23-as NB I/B-s bajnokságra a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt csapata. Az alapozó időszak első szakaszában a fizikális felkészülésen, az állóképesség megszerzésén van a hangsúly, így ebben az időszakban még hangsúlyosabbá válik az erőnléti edző munkája.

– Nyolchetes alapozásunk során ott tartunk, ahol tartanunk kell – adott helyzetjelentést a klub honlapján a lányok állapotáról Vincze Tamás, az SZKKA erőnléti edzője, aki immár négy esztendeje tartozik a szombathelyi egyesület kötelékébe. – Napi kettő edzéssel dolgozunk, melyekbe beletartoznak a konditermi-erőfejlesztő, regenerációs, gyógytorna és prevenció, nyújtás-mobilizálás, termi labdás edzések. A lányok túl vannak a “nehezén”, hiszen fokozatosan térünk át a több pihenőidővel rendelkező, de intenzívebb rövidebb edzésekre, ahol nagyobb szerep jut a maximális erő és robbanékonyság, illetve gyorsaság fejlesztésére, ami a modern kézilabdában ezen a szinten elengedhetetlen. Ezen felül a játékosok étkezését is figyelem, hiszen a megfelelő táplálkozás növelheti a teljesítményt és csökkentheti a sérülések kockázatát. Pillanatnyilag azon dolgozom, hogy szezonkezdésre mindenkinek a helyén legyen a megfelelő mennyiségű és minőségű “üzemanyag” bevitele az edzésekhez és meccsekhez viszonyítva.

A szakember kitért arra is, az elmúlt két szezonban megnehezítette a munkáját, hogy az előző vezetőedzőnél a konditermi, erőnléti edzések látogatása fakultatív módon zajlott. Emiatt a csapat fizikális állapota nem volt megfelelő, ami meg is látszott a mérkőzéseken. Az SZKKA-t csütörtökön a többszörös osztrák bajnok Hypo fogadta, az edzőmeccs lapzártánk után ért véget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában