Próbajáték Hollandiában

2022.08.22. 12:19

A PSV tesztelte az Illés Akadémia három ifjú focistáját

Az Illés Akadémia három fiatal futballistája a holland sztárklub, a PSV Eindhoven labdarúgócsapatánál szerepelt próbajátékon.

TG

Az Illés Akadémia vezető scoutja, Hadnagy Zsolt kapcsolatrendszerének köszönhetően, valamint az akadémián zajló munka eredményeképpen formálódóban van egy együttműködési megállapodás a PSV és az akadémia között. E kapcsolat első lépéseként a 14 éves Német Bence, valamint az egyaránt 16 esztendős Horváth Arnold és Molnár-Végh Marcell egy hétig a 24-szeres holland bajnok vendégszeretetét élvezte – Bence és Marcell kapus, Arnold középpályás. A fiúk edzéseken, egyéni foglalkozásokon, felméréseken vettek, edzőmérkőzésen is pályára léptek.


– Nem vallottak szégyent a srácok, alaposan odatették magukat – fogalmazott Hadnagy Zsolt vezető scout. – Bebizonyítottuk, hogy Magyarországon is akadnak olyan utánpótláskorú játékosok, akik egy PSV szintjét is meg tudják ütni. Olyan játékosokat tudunk kinevelni, akik a későbbiekben akár magas, nemzetközi szintre is el tudnak jutni. A fiúk rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtak, szakmailag is új ismeretekre tettek szert – a mögöttünk hagyott egy hétből akkor is sokat profitálhatnak, ha végül nem kínál nekik szerződést a PSV. A holland kollégák most kielemzik a felmérések eredményeit, az edzéseken elvégzett munkát, és értesítenek minket. Bízom benne, hogy a jövőben sikerül majd szorosabbra fűzni a kapcsolatot a PSV-vel – nagyon komoly fogadtatásban részesültünk, minden kívánságunkat teljesítették a hollandok, egyenrangú partnerként kezeltek minket. Kiemelném Illés Béla és Bakos Roland munkáját, az ügyhöz való hozzáállását – komoly elismerés, hogy egy PSV szintű sztárcsapatnál vehettünk részt próbajátékon. 

 

Címkék#PSV#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában