Kézilabda

2022.08.03. 16:58

Egy góllal volt jobb az SZKKA - A vasi alakulat a DAC gárdáját verte - fotók

Az NB I/B.-s női kézilabda-bajnokság rajtjára készülő SZKKA legyőzte negyedik edzőmeccsén a szlovák DAC együttesét.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–HC DAC Dunaszerdahely 24-23 (13-12). Szombathely, Arena Savaria, 50 néző, felkészülési kézilabda-mérkőzés, vezette: Gál L., Ludvig B.

SZKKA: Balog J., Christe, Fritz (kapusok), Pődör R.11, Varga N., Kiskartali 1, Győri 1, Biró, Szendrei 1, Horváth A. 3, Kulcsár 1, Raicevic, Livrinikj 1, Szmolek 2, Balogh P. 2, Tanaskovic 1. Edző: Pődör Zoltán.

Rendkívül agilisan kezdte negyedik edzőmeccsét a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt NB I/B.-s együttese. Szmolek révén szereztek vezetést a hazaiak a cseh-szlovák közös rendezésű MOL extraligában szereplő Dunaszerdahely ellen, ám a vendégek Élő büntetőjével egyenlítettek. A következő percek a fekete szerelésben játszó szombathelyiekről szóltak, akik agresszív védekezéssel, lendületes támadásokkal és pontos befejezésekkel növelték találataik számát. A hatodik SZKKA-gólt követően a DAC is kezdett magára találni, gyors iramban próbáltak zárkózni a felvidékiek, de ekkor még 2-3 gólos távolságban tudta tartani magától a vendégeket a hazai alakulat. A félidő derekán egyenlítettek a sárga-kék mezesek és innentől már szorosabbá vált a mérkőzés. Balog Juditot feltétlen dicséret illeti, hiszen az SZKKA immár elsőszámú kapusaként több nagy védést is bemutatott. Az első félóra hullámzó játéka 13-12-es félidei eredményt hozott.

Szünet után eleinte mindkét oldalán célt tévesztettek a tüzérek, aztán a DAC kapta el jobban a fonalat és három góllal húzott el (16-19). Pődör Zoltán időkérését követően feljavult a védekezés és a támadás is hazai oldalon, kezdett összeállni ismét az SZKKA játéka, amit az eredmény is tükrözött (19-19). Rengeteg pontatlanság tarkította a meccset, sok labdát elszórtak a csapatok, de ez a felkészülés ezen szakaszában érthető is. A végjátékban az SZKKA felülkerekedett a DAC-on és végül egy góllal nyert. A tervek szerint legközelebb augusztus 11-én, csütörtökön játszik az SZKKA idegenben a Hypoval. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában