Atlétika

2022.08.16. 15:31

Gyurátz Réka döntős az Eb-n

Bejutott a női kalapácsvetés döntőjébe Gyurátz Réka a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon.

MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Szombathelyi Dobó SE versenyzője, Gyurátz Réka 68,63 méterrel kezdett a kalapácsvetés selejtezőjében, ami elégnek bizonyult a döntőhöz. Bár a szint 72,50 méter volt, azt csak ketten dobták túl. Másodikra 65,96 méter következett, harmadik kísérlete pedig érvénytelen volt a 2013-as ifjúsági vb-n aranyérmes atlétának. A 68,63-mal csoportjában ötödik lett, összesítésben a hatodik helyen került a szerdai fináléba.

   – Örülök, hogy elsőre sikerült jót dobnom, nyilván amiatt viszont szomorkodom, hogy utána nem sikerült javítani – nyilatkozta a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, Gyurátz Réka.  – Jó, hogy meg tudtam oldani a feladatot, amiért jöttünk, körülbelül ez volt a minimum szint, amiben gondolkodtunk. A második és harmadik kísérletemnél többet kockáztattam, ezért becsúsztak technikai hibák. Holnap este szeretném ezeket kijavítani, és még jobb eredményt elérni. Bízom magamban.

A férfi kalapácsvetők selejtezőjét szerdán délelőtt rendezik, amelyben érdekelt lesz Halász Bence, Pars Krisztián és Rába Dániel. Gyurátz Rékáért pedig este 9 órától szoríthatunk a női döntőben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában