Kalapácsvetés

2022.08.18. 07:22

Gyurátz Réka hetedik lett Münchenben

A Szombathelyi Dobó SE sportolója, Gyurátz Réka hetedik lett női kalapácsvetésben a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon.

Sütő Dániel

Fotó: Koszticsák Szilárd

Gyurátz Réka a keddi selejtezőben 68,63 méteres dobással kvalifikálta magát a szerda esti döntőbe. Ezzel az alapcélkitűzését teljesítette Réka, a következő lépés a legjobb 8-ba kerülés volt. A Szombathelyi Dobó SE atlétája az első kört követően 68,16 méteres dobásával a hetedik helyen állt. A folytatásban nem tudott javítani, 66,97-re hajította a szert, ezzel továbbra is a hetedik pozícióban állomásozott. 

A harmadik körben Réka javítani tudott addigi legjobbján, 69,02 méterre repült a kalapács, ezzel egy hellyel előbbre ugrott, így megnőttek az esélyei, hogy bejusson a legjobb 8-ba. Közvetlen vetélytársai már nem tudtak javítani, ami azt jelentette, hogy Réka ott van a legjobb 8-ban. Ezzel biztossá vált, hogy már előbbre végez a 2018-as Eb-n elért helyezésénél, akkor ugyanis 9. lett.

 Negyedszerre ugyan nem került közelebb a hőn áhított 70 méterhez, viszont stabilan 68 fölött maradt. Réka utolsó két dobásával sem tudott jobb pozíciót kiharcolni, így összességében a 7. pozícióban végzett. A román éllovas Ghelberre még ráijesztett az utolsó körben az olasz Fantini (71,58) és a lengyel Rózanska is (72,12), de megelőzni nem tudták, pláne úgy, hogy még ő is javított addigi legjobbján kereken 50 centimétert (72,72) megnyerve ezzel a női kalapácsvetést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában