Labdarúgás

2022.08.27. 20:21

Magyar Kupa: két vasi vereség - Kiesett a Király SE és a Söpte is

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának 2. fordulójában mindkét még versenyben lévő Vas megyei csapat kiesett – a Király SE és a Söpte SE is vereséget szenvedett.

Tóth Gábor

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Két megyei I.-es csapat élte meg a 2. fordulót a labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján: a Király SE és a Söpte SE. A Söpte a Győr-Moson-Sopron megyei II. osztályban újonc Mezőörs vendégeként lépett pályára, esélyesként, míg a Király az NB III.-as élcsapat BVSC-Zuglót fogadta, bravúrban bízva.

Mezőörs KSE (II.)–Söpte SE (I.) 4-2 (2-1). Mezőörs, 200 néző, labdarúgó Magyar Kupa, vezette: Gáspár.

Söpte: Gáspár – Udvardi (Kondákor), Rómer, Kovács E. (Marton Z.), Mester (Fogl), Hujber G., Koronczai, Koszokovits, Vámos, Varga A., Horváth B. (Imre A.). Edző: Lengyel Miklós.

Gólszerzők: Kericz 2 (3., 21.), Maruzs (55.), Burányi (80.), ill. Mester (36.), Hujber B. (64. – 11-esből).

A házigazda az első helyzetét gólra váltotta. Gyorsan magához tért a Söpte, kapufát rúgott, alaposan megdolgoztatta vendéglátója kapusát, de ismét gólt kapott. Azonban a szépítés még az első félidőben összejött. A második félidő már egyértelműen a Söptéé volt, mégis megkapta a harmadik gólt. A folytatásban futott az eredmény után, szépített, majd küzdött az egyenlítésért – míg a Mezőörs egyszerűen játszott, és egy újabb kontragóllal pontot tett a csata végére.

Lengyel Miklós: – Nálunk volt többet a labda, próbáltuk irányítani a játékot, támadtunk – de a gyenge helyzetkihasználásunk megbosszulta magát. És nagyon bosszantó, hogy ismét, sajnos már hagyományosnak mondható módon korán hátrányba kerültünk. Ellenfelünk sokkal hatékonyabb volt kapu előtt.

Király SE (I.)–BVSC-Zugló (NB III.) 0-3 (0-2). Szombathely-Újperint, 100 néző, labdarúgó Magyar Kupa, vezette: Móri.

Király: Király M. – Takács D., Kudron (KALMÁR, 46.), RESETERICS, Németh G. (Baranyai, 64.), Kiss K., Kovács A. (Velekei, 64.), Horváth A., Halmosi, Csákvári (Tamás, 81.), Vigh (Verasztó, 81.). Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Szalánszki (16.), Szilágyi (35.), Reizinger (58).

A jó erőkből álló, az NB III-ban a bajnoki címért küzdő BVSC masszív, szervezett, kemény futballal rukkolt elő – és erős tempót diktált. Megpróbálta az elsőtől az utolsó percig irányítani a meccset. A Király beleállt a csatába, felvette a tempót, igyekezett megnehezíteni esélyesebb ellenfele dolgát. Ám olykor azért bele-bele hibázott, labdát veszített, amit rendre büntetett a vendég. Megérdemelten nyert, és jutott tovább a BVSC.

Hegyi László: – Elégedett vagyok a csapatommal, méltó ellenfelei voltunk a már szinte NB II.-es riválisunknak. A gólokat a mi hibáink előzték meg – belekényszerítettek minket a hibákba. Megyünk tovább, tanulunk a hibáinkból, a bajnokságban küzdünk tovább a céljainkért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában