Labdarúgás

2022.08.04. 16:41

Magyar Kupa-mérkőzésekkel kezdődik el a szezon: öt vasi együttes a főtáblán

Öt Vas megyei csapat (Sárvár, Király, Rábapaty, Körmend VSE, Söpte) részvételével rajtol el hétvégén a labdarúgó Magyar Kupa főtáblás küzdelemsorozata. Elkezdődik a Magyar Kupa megyei kiírása is.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

Mind az öt Vas megyei gárda hazai pályán fogadja riválisát, egy mérkőzés dönt a továbbjutás sorsáról. 

A stabil középcsapatnak számító Rábapaty (megyei I.) ellenfele a Komárom VSE lesz. A Komárom kieső, 17. helyen végzett a 20 csapatot felvonultató NB III. Nyugati csoportjában – de végül maradt a harmadosztályban. A Vas megyei I. osztály bajnoka, ám a nyáron talán meggyengült Sárvár (megyei I.) a Nyerges­újfaluval csap össze. A Nyergesújfalu bronzéremmel zárta Komárom-Esztergom megyei I.-es bajnokságát. Szintén a Komárom-Esztergom megyei I.-ből kapott riválist a megyei II. osztály Déli csoportját megnyerő, az osztályváltást azonban nem vállaló Körmend VSE. Mégpedig azt a Zsámbékot, amely roppant magabiztosan lett bajnok, és az idei szezont már az NB III.-ban kezdte.

 Az ezüstérmesként frissen a megyei I. osztályba feljutott Söpte nem kapott rossz sorsolást, a Devecsert fogadja, amely a Veszprém megyei I. osztály 16 csapatos tabelláján a 11. lett tavaly. A megyei I. osztályt ezüst-, a megyei Magyar Kupát pedig aranyéremmel záró, a nyáron tovább erősödő Király SE a Veszprémet kapta riválisnak. A Veszprém komoly erőt képvisel, tavaly bronzérmes lett az NB III. Nyugati csoportjában.

Sárvár FC (I.)–Nyergesújfalu SE (I.), szombat, 16.30. 

Nagy Dániel: – Alaposan átalakult a keretünk a nyáron. Nagyon fiatal az állományunk, a saját nevelésű játékosokra építve próbálunk meg egy jó közösséget kialakítani. De még sok munka vár ránk, hogy ütőképes csapattá formálódjunk – a felkészüléssel is le vagyunk maradva, kicsit késve kezdtük meg a munkát. Tudjuk, hogy ellenfelünk az esélyesebb, de nem lehet más a célunk, mint a továbbjutás!

Király SE (I.)–Practical VLS Veszprém (NB III.), szombat, 18.00. 

Hegyi László: – Támadószekcióban erősödtünk a nyáron, hiszen gólerős játékosokat igazoltunk, ugyanakkor a védekezésünket még csiszolni kell. Mindent összevetve a felkészülésünk jól sikerült. Nagyon készülünk, nagyon koncentrálunk a kupameccsre, szeretnénk méltó ellenfelei lenni az NB III.-as élcsapatnak!

Rábapatyi KSK (I.)–Komárom VSE (NB III.), vasárnap, 16.30. 

Marton Róbert:  – Új edzőként az ismerkedés fázisán már túl vagyok – egy igazán futballszerető közösségbe csöppentem. Igaz, a nyári edzések látogatottsága nem volt a legjobb. Ettől függetlenül megpróbáljuk megnehezíteni esélyesebb ellenfelünk dolgát. Riválisunk szinte profi csapat, 24 játékos, és 30-40 fős szurkolótábor érkezését jelezte előzetesen számunkra – nagyon is komolyan veszi a kupameccset. Jó házigazdák, de kellemetlen ellenfelek leszünk!

Tutitex­til-Körmend VSE (II.)–Zsámbék SK (NB III.), vasárnap, 16.30. 

Kutasi Tibor: – A nyáron meghatározó játékosok hagytak el minket, új csapatot kell építeni, fiatal gárdával futunk neki a szezonnak – így természetesen a kupameccsnek is. Tét nélkül lépünk pályára, de szeretnénk lelkes, harcos játékkal kiszolgálni a közönségünket. Ettől függetlenül vérmes reményeink nincsenek, egy erős csapatot fogadunk. Ez a találkozó tökéletes bizonyítási lehetőség lesz fiataljainknak, illetve tapasztalatszerzésre is remek alakalom.

Söpte SE (I.)–Devecseri SE (I.), vasárnap, 16.30. 

Lengyel Miklós: – Komolyan vesszük a meccset, szeretnénk továbbjutni. Tudjuk, hogy ellenfelünk rutinosabb, régóta a megyei I. osztályban szereplő gárda. De frissen feljutó, lendületben lévő, ráadásul hazai pályán játszó csapatként megpróbáljuk kicsikarni a győzelmet. A felkészülésünk jól sikerült, az edzéslátogatottsággal elégedett vagyok, bő a keretünk, nincs hiányzónk. Bizakodva várom az összecsapást.

A többi Vas megyei csapat sem marad mérkőzés nélkül, ugyanis szombaton és vasárnap a labdarúgó Magyar Kupa megyei, Halmosi Zoltánról elnevezett sorozat is elkezdődik – ezzel tulajdonképpel el is elrajtol a 2022/2023-as futballszezon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában