Kosárlabda

2022.08.31. 12:35

Nagyon kíváncsi a fanatikus szurkolókra a Körmend új amerikai irányítója

A 2022-2023-as férfi NB I.-es kosárlabda-bajnokságra készülő Egis Körmend új amerikai irányítója alig várja, hogy bemutatkozhasson tétmeccsen a piros-feketék szurkolótábora előtt.

Sütő Dániel

Brandon Anderson (középen) hallgatja Konsztantinidesz mester instrukcióit

Forrás: Egis Körmend

Az Egis Körmend július végefelé jelentette be, hogy sikerült a Rába-partra csábítania a 184 centiméter magas, irányító poszton bevethető Brandon Andersont. A 25 éves amerikai játékos a tavalyi szezonban a portugál első osztályban, az Ovarense Gavex csapatában kosárlabdázott, ahol 17 pontot, 6 gólpasszt és 4,1 lepattanót átlagolt. Tavasszal jól ment a játék Andersonnak, meghatározó embere volt portugál csapatának, amelyben meccsenként átlagosan kicsivel több, mint 20 percet töltött a pályán.

– Az ügynököm személyesen ismeri Konsztantinidesz mestert és nekem is volt alkalmam szót váltani az edzővel, aki mesélt a városról, a klub történelméről, illetve a fanatikus szurkolókról, így tökéletes választásnak tűnt Körmend – fogalmazott Brandon Anderson, az Egis Körmend csapatának új irányítója. – Körmend egy kis város, de úgy hallottam, hogy a szurkolók itt imádják a kosárlabdát, őket szeretném kiszolgálni. A keret és a szakmai stáb habitusát tekintve mindenki nyerni szeretne és boldoggá tenni az itteni embereket, valamint továbbírni a klub történelmét.

Anderson elmondása szerint a pályán agresszívan játszik, de jól oldja meg azokat a szituációkat, amikor dobólehetőséget kell kiharcolnia. – Szeretem a támadásba bevonni a csapattársaimat és úgy kosárlabdázni, ahogy a nagykönyvben meg van írva – tette hozzá az amerikai légiós, aki azt üzente az Egis Körmend szurkolóinak, hogy álljanak készen a szezonra, mert a csapat már alig várja, hogy szimpatizánsaiért küzdhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában