Labdarúgás

2022.08.31. 17:00

Nehéz időszakon van túl a Haladás kapusa

Bokasérülése után már ismét a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatával készül a kapus, Mursits Roland.

Pum András

Forrás: VN-archív

Mursits Roland nyáron igazolt haza Dorogról nevelőklubjába, a Szombathelyi Haladáshoz. A 31 éves kapus 2015-ben került el Szombathelyről, tehát hét év után védhetett újra a Rohonci úton. Az első, Csákvár elleni bajnokin Mursits nevével kezdődött a szombathelyi csapat összeállítása, majd bokasérülése miatt azóta nem tudott védeni. A kapus egy hete azonban már ismét a csapattal edz és bevetésre kész.

– Nehéz időszakon vagyok túl – jelezte Mursits Roland. – Dorogon az utolsó pár bajnokin már sérülten védtem, így a nyaram az edzések, meccsek mellett rehabilitációval is telt. A sok munka meghozta gyümölcsét, jól sikerült a felkészülésem, úgy érzem az edzéseken, a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján egészséges versenyhelyzet alakult ki a kapusposzton hámunk Verpecz István, Pálfi Donát és köztem. Ám a Csákvár elleni meccs előtt néhány nappal az egyik edzésen egy lövés elvitte a jobb bokámat. De úgy voltam vele, mivel hetek, sőt, hónapok óta arra vártam, hogy bajnokin ismét a Haladás kapuját védhessem, így vállaltam a játékot. Utólag belegondolva nem volt a legszerencsésebb döntés, hiszen rásérültem. A belső bokaszalagjaim meghúzódtak és begyulladtak. A masszőrök és a fizioterapeuták sokat dolgoztak a bokámon, emellett sokat is pihentem, az igazi áttörést azonban a injekciókúra hozta meg.

Mursits sérülése óta Verpecz István védte a zöld-fehérek kapuját, mivel panasz nem érheti a formáját, kíváncsiak voltunk, Mursits hogy látja esélyeit.

– Az utóbbi hetek gyengébb eredményei nem Verpeczen múltak, a kapusoknak eleve az a feladatuk, hogy támogassák társaikat – így nekem is ez a dolgom – jelezte Mursits. – Egy hete már a csapattal edzek és bár már egyáltalán nem fáj, néha még terhelésre bedagad a bokám, már százszázalékos állapotban vagyok, a stábon múlik, kinek szavaz bizalmat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában