Sportpróba

2022.08.14. 13:57

Rába-úszás - Már a 32. alkalommal - fotók

A szombathelyi ARRABO Szabadidősport Egyesület már 32. alkalommal rendezte meg a népszerű Rába-úszást az Ostffyasszonyfa és Nick közötti Rába szakaszon.

Tóth Gábor

20220813 Rábaúszás, Ostffyasszonyfa és NIck között, Ostffyasszonyfa, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Az előző két évben a járványhelyzet miatt elmaradt az úszóverseny. Idén viszont 66-an neveztek a teljesítménypróbára.  Az aszály miatt bekövetkezett alacsony vízállás miatt (-114 cm) okozott némi nehézséget, egy kis gyaloglásra volt szükség az első néhány méteren, de aztán a nicki műgát duzzasztó hatása egyre inkább érvényesült. A víz majdnem 23 Celsius fokos volt, ami jóval meghaladta a szükséges minimumértéket. A leggyorsabb úszó 1:08:28-as idővel teljesítette a 4,3 km-es távot alatt teljesítette. A célban egyébként étellel, itallal várták a szervezők a sportolókat.

A korábbi eseményekhez hasonlóan hivatalos eredményt most sem hirdettek a szervezők, de az elsőnek célba érkező, a legfiatalabb és a legidősebb úszó a szponzorok jóvoltából jutalmat kapott – a legfiatalabb sportoló 12, míg a legidősebb 81 éves volt. Minden résztvevő emléklappal és az ARRABO logójával ellátott ajándékkal térhetett haza. A támogatók között több önkormányzat, vállalkozás és a vízügyi igazgatóság is megtalálható.

- Az esemény megszervezéséért köszönet illeti az ARRABO Szabadidősport Egyesület tagjait, akik szabadidejüket nem kímélve önkéntes munkában készítették elő, majd a helyszínen segítették a rendezvény sikeres lebonyolítását - összegzett Pajor Péter egyesületi elnök.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában