Kosárlabda

2022.08.04. 12:08

Újabb légiós a Falcónál, az amerikai Raymond Cowells személyében

Az amerikai Raymond Cowells személyében újabb légióst igazolt a Falco KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata.

Tóth Gábor

Forrás: Facebook/Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely

A 31 éves 193 centiméter magas amerikai légiós az előző szezont a lengyel Legia Warszawa gárdáját erősítette. A főleg kettes poszton bevethető légiós a lengyel bajnokságban 41 mérkőzésen lépett pályára, 30,8 perceket töltött a pályán, 14,3 pontot, 3,8 lepattanót, 1,2 gólpasszt átlagolt. Cowels és a Legia a csapatával lengyel bajnoki döntőt játszott, ahol a Slask Wroclaw diadalmaskodott öt mérkőzés után. Cowels a bajnoki döntőben 13 pontot, 4,8 lepattanót, 1 gólpasszt átlagolt.

Raymond Cowels a Legia Warszawa színeiben a FIBA Euro Cup sorozatban is pályára lépett. Az amerikai mezőnyjátékos 14 alkalommal, átlagban 30,5 percet játszott, 15,2 pontot és 3,4 lepattanót átlagolt. Cowels az elmúlt szezonokban a triplavonal mögül 38, 43,7, 40,8 százalékkel célzott

Ray egy fizikális, nagyon atletikus játékos. Az egyik legjobb fegyvere a triplázása, de mellette képes megteremteni saját magának is a helyzetet. Elzárás-leválásban is tudjuk majd használni, mint a harmadik ember, akit nem nagyon lehet üresen hagyni.  Örülök, hogy sikerült szerződtetnünk - összegzett Milos Konakov vezetőedző.

Raymond Cowells a Falco negyedik légiósa Boris Barac, Zach Brown és Matthew Tiby után - és a héten várható az ötödik külföldi játékos érkezése irányító posztra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában