Labdarúgás

2022.08.12. 21:16

Uruguay-i válogatottat igazolt a Haladás-Viktória

A női labdarúgó NB I. nyitófordulójában szombaton 11 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás-Viktória FC a Kelen SC-t fogadja.

Pum András

A vasiak nyári szerzeményei. Balról: Schildkraut Fruzsina, Kránicz Viktória, Kis Anita, Nagypál Fatima, Camila Baccaro , Dobó-Nagy Boglárka

Forrás: Unger Tamás

A két csapat eredetileg a Kelen otthonában lépett volna pályára, ám mivel a csepeli stadiont még nem hitelesítették, ezért felcserélték a pályaválasztói jogot – a két csapat Szombathelyen lép pályára. A vasiak a héten – a korábbi öt érkezőjük mellett – egy újabb játékost is igazoltak: a 24 éves uruguay-i válogatott, bal oldali védőként és bal oldali középpályásként egyaránt bevethető Camila Baccaro csatlakozott a kerethez. Baccaro hazájában az Indenpendienténél, a Boca Juniorsnál, legutóbb a kolumbiai Santa Fé-ben futballozott. Ami az ellenfelet illeti, a Kelen SC harmadik helyen végzett az NB II. Keleti-csoportjában, osztályozón ugyan a Soroksár legyőzte a Kelent, ám mivel a sárga-feketéknél egy játékos jogosulatlanul szerepelt, így a Kun István vezette Kelen került az NB I.-be.

– Hosszú és tartalma felkészülésen vagyunk túl, mindannyian nagyon várjuk már, hogy elinduljon a bajnokság– mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória edzője. – Első ellenfelünk, a Kelen a legutóbbi bajnokságban az NB II. élbolyába tartozott és bár amolyan sötét lő még a mezőnyben, hazai pályán mindenképpen dominálni és nyerni szeretnénk. Dolgunkat nehezíti, hogy egyéb okok miatt sok hiányzónk van, ugyanakkor ez újabb lehetőség a fiatalok számára, hogy bizonyítsák rátermettségüket. Szeretnénk sikeresen, győzelemmel kezdeni a bajnokságot.

A szurkolók a sajtólelátón foglalhatnak helyet, bejárat a Bartók Béla körút felől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában